bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bildhuggarens dotter
Den farliga resan
Den lilla draken
Den ärliga bedragaren
Det osynliga barnet
Ett oväntat besök
Farlig midsommar
Hur gick det sen?
Kometen kommer
Lyssnerskan
Meddelande
Mumin : Vem leker med..
Mumin möter Snorkfröken
Mumin räknar stjärnor
Mumin – Tove Janssons..
Mumin: Det snöar i Mum..
Muminpappans memoarer
Mumins lilla bok om mo..
Mumins lilla bok om ord
Mumintrollet och månsk..
Ninni
Pappan och havet
Resa med lätt bagage
Småtrollen och den sto..
Sommarboken
Liknande böcker:
Tvåan
 . Min nya skattkammare
Duns tycker inte om mö..
 J. Tomlinson
Storkarna
 H. Andersen
Lillklas & Storklas
 H. Andersen
Mystiska Milla och spö..
 U. Lindell
Mr. Tickle and the Dragon
 R. Hargreaves
Flickan och kajorna
 R. Jalonen
Vad var det jag läste? 2
 E. Malmquist
Mamsell Grå och andra..
 E. Due
Polly får en liten syster
 R. Hoban

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSent i november

 
Författare: Tove Jansson
Genre: Barnbok
Ämnesord: relationer, psykologi, höst
Utgivningsår: 1970
ISBN: 9789129687422
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Muminfamiljen verkar inte vara hemma. I deras tomma hus samlas Filifjonkan, Hemulen och några till. Så kommer Snusmumriken för att leta efter något viktigt som han tappat.

Utdrag ur boken:
Jag måste gå ut till dem, tänkte Snusmumriken. Dethär går inte. Varför kom jag nånsin tillbaka, vad har jag med dem att göra, de vet ingenting alls om musik. Han rullade över på rygg, han vände sig på mage, han borrade in nosen i sovsäcken. Men vad han än gjorde kom de in i hans tält, de fanns där hela tiden – hemulens oroliga ögon och Filifjonkan som låg och grät på sin säng och homsan som bara teg och stirrade i marken och det förvirrade Onkelskruttet… de fanns överallt, mitt inne i hans huvud och dessutom luktade tältet hemul. Jag måste gå ut, tänkte Snusmumriken. Det är värre att tänka på dem än att vara med dem. Och vad de är olika muminfamiljen… Helt plötsligt, oväntat, saknade han familjen. De var också besvärliga. De ville prata. De fanns överallt. Men med dem kunde man vara ensam. Hur bar de sig åt egentligen, undrade Snusmumriken förvånad. Hur är det möjligt att jag kunde vara tillsammans med dem under alla långa somrar utan att nånsin märka att de lät mig vara allena.Nedskrivet av Salamis


Medelbetyg: 3,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sent i november :


tekoppen 2006-10-02 10:14
Som vuxenbok är den här helst underbar. Jag har kunnat reflektera mitt eget liv i den och mina relationer.Men jag tror den är svår för barn.
Betyg 4

Salamis 2007-03-18 14:27
Sent i november är den nionde och sista boken om mumintrollen, om man inte räknar med bilderböcker där Hur gick det sen? (1952) och Vem ska trösta knyttet? (1960) är mest kända.
Vad som händer är i alla fall att hösten kommer och sex figurer söker sig till muminhuset, men familjen är inte där. Tillsammans försöker Hemulen, homsan Toft, Filifjonkan, Onkelskruttet, Mymlan och Snusmumriken leva som vanligt och lösa sina problem.
Jag gillar dialogerna som uppstår mellan alla de här olika typerna. De har väldigt olika viljor, och även om de pratar med varandra så känns det som att de bara lyssnar på sig själva.
Jag gillade alla småsaker som dök upp som att Onkelskruttet tror att alla smygfestar bakom ryggen på honom, Mymlan luktar tydligen pepparmynta och märket på Snusmumrikens munharmonika är Harmonion två.
Bilderna är fantastiska som vanligt, men jag tyckte ändå att Mymlans utseende förändrats en aning, nu såg hon nästan ut som en tonårs-Pebbles...

Det här räknas som en av de muminböckerna som riktar sig mot en vuxnare publik, men den går inte att jämföra med Pappan och havet som jag aldrig skulle kunna kalla för barnbok.
Betyg 4

MariaMaggan 2008-11-14 23:15
En bok som passar vuxna lika väl som barn. Den handlar om Mumindalen och några av dess underliga individer, men har en djupare dimension som handlar om ensamhet, längtan och saknad efter något obestämt... Underbar.
Betyg 3

frökentulpan 2017-12-02 21:09
Det är roligt att följa alla de här personerna och deras längtan, självupptagenhet och försök att leva samman.Bäst tycker jag det är när Filifjonkan försöker putsa fönster hemma hos sig.
Man känner nästan höstkölden och melankolin som det stängda muminhuset utstrålar. En bok som är speciell, annorlunda och väldigt bra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sent i november


  Köp boken som film på cdon: