bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKärlekssamtalet

 
Författare: Alice Ferney
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9100576409
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Gilles, en medelålders man som ligger i skilsmässa, får syn på den unga, lyckligt gifta Pauline, och förmår inte släppa henne med blicken. Pauline blir förälskad i honom, förälskad i hans förälskade blick, och de går ut och äter middag tillsammans.

Alice Ferney har skrivit en ovanlig roman om den vanligaste av situationer: flirten, den begynnande otroheten, samtalet mellan man och kvinna i sitt förhållandes linda. Elegant och känsligt, närmast musikaliskt, registrerar och analyserar hon dynamiken mellan dem: orden och tystnaderna, ansiktsuttrycken och kropparnas hållning, hettan som avlöses av svalka.

I bekantskapskretsen kring Gilles och Pauline finns några andra par som denna kväll har fest på tennisklubben - där också Gilles och Paulines respektive befinner sig. Alice Ferney gör nedslag i deras liv och låter på så sätt berättelsen växa till en angelägen, roande och bitvis tragisk exposé över kärlekens möjligheter i vår tid.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kärlekssamtalet :


animisha 2006-02-02 09:52
Boken börjar lysande. "Ett blivande kärlekspar gick mitt på en gågata strax före middagstid. Kvällens färger fick staden att brinna."
De första åttio sidor i boken är väldigt vackra, nyskapande och med ett glittrande språk. De följer i minsta detalj förförelsen och alla de förvirrande känslor som uppstår i dessa blivande älskande, och inflikat finns där korta berättelser om deras bekantskapskrets.

Nästa avsnitt handlar om mötet mellan alla bekanta, och eftersom det är omöjligt att hålla isär vem som är vem, fick jag bläddra tillbaka och leta en hel del. Inte så roligt.

Men spänningen och förälskelsen mellan det blivande paret fortsätter att byggas upp och är alltjämt mycket spännande att läsa, tills allting i bara några få meningar rasar ihop och resten av boken är som en mycket långdragen anti-klimax.

Trots dessa brister blir det ändå en fyra, för språket och för den långa, skimrande vackra upptakten, men också för att den är så annorlunda jämfört med det mesta jag har läst.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kärlekssamtalet


  Köp boken som film på cdon: