bokrecensioner boktips

Honungsbiets hemliga liv

Originaltitel: The Secret Life of Bees
Författare: Sue Monk Kidd
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9170020744


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

South Carolina 1964. Rasoroligheter. Medborgarrättsrörelsen växer i styrka. Mordet på president Kennedy är i färskt minne hos alla.

Lily Owens är fjorton år. Hon sörjer sin mamma som gick bort för tio år sedan i vad som verkade vara en tragisk olyckshändelse. Lilys pappa är en brutal och känslokall tyrann och hon tyr sig till familjens svarta nanny Rosaleen, en stolt och beslutsam kvinna. Det enda Lily har kvar efter sin mamma är ett kort som föreställer den Svarta Madonnan. På baksidan har någon skrivit Tiburon, S.C.

Lily vill ta reda på sanningen om sin mor och efter det att Rosaleen misshandlats och trakasserats av rasister, bestämmer sig Lily för att rymma med Rosaleen. Tiburon är målet och där "adopteras" de av tre svarta biodlande systrar med de originella namnen May, June och August. Honungen de producerar säljs under varumärket Svarta Madonnan.

Hos "kalendersystrarna" finner Lily och Rosaleen gemenskap och harmoni och den livsvisdom som August förmedlar hjälper Lily att försona sig med sitt öde och finna en väg tillbaka till sin älskade mamma.

Sue Monk Kidd gör med Honungsbiets hemliga liv en sensationell romandebut. Boken är såld i mer än tre miljoner exemplar i USA. I över 60 veckor har den legat etta på Publishers Weeklys pocketbestsellerlista. Filmrättigheterna är sålda.
Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Honungsbiets hemliga liv :
2005-12-11 21:05
Söt liten bok, som ger mycket mänsklig insikt. Plus att man får reda på en himla massa om bin!
Betyg 2
2006-11-06 18:44
En lagom lättsmält bok om rasmotsättningarna i 60-talets USA. Jag tycker att den är helt ok som tidsfördriv. Den är inte direkt oförutsägbar, men det tycker jag inte alla böcker måste vara.
Betyg 3
2007-01-15 14:01
En bok som är bra som ett tidsfördriv. Man visste nästan vad som skulle hända, men ibland är det också roligt. Kan vara lite jobbig ibland.
Betyg 3
2008-07-27 22:24
Hej,
en utvecklingsroman om en fjorton årig flicka i South Carolina. Rasmotsättningar, misshandel, kärlek och starka kvinnor. Mycket honung och bin. Klart läsvärd tycker jag.
Betyg 3
2009-03-10 20:23
Jättebra bok!
Rekommenderas starkt!
Betyg 5
2010-11-06 10:27
En må-bra som är svår att lägga ifrån sig. En saga med ett lyckligt slut.
Betyg 4
2015-02-21 11:12
Vilken underbar och vacker bok! Starka religiösa inslag som är vackra även för mig som inte tror på Maria.
Betyg 5
2016-12-20 19:14
Den här tycker jag var fin på ett lite småmelankoliskt/poetiskt vis. Visst fanns det sorg och hemskheter- men jag uppskattade det fina goda slutet. Uppläsaren Gunilla Röörs ljuvligt poetiska röst passade den här boken perfekt! Vill läsa mer av författaren! Stark fyra!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Honungsbiets hemliga liv
Liknande böcker:
Hans fru
 E. Bernheim
Ungar
 S. Minot
Jungfruns döttrar
 U. Rööser
Ärr
 A. Olafsdottir
Trösklar
 B. Danielsson