bokrecensioner boktips

Julberättelser

Författare: Astrid Lindgren
Genre: Barnbok
Ämnesord: Julen
Utgivningsår: 1985
ISBN: 9789129658644


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I en lång rad böcker har Astrid Lindgren skildrat julen så att vi aldrig glömmer det. Hennes barndoms jular gav inspiration till kapitlen om Bullerbyn och Junibacken, men här finns också berättelsen om Kajsa Kavats jul och Lottas jul på Bråkmakargatan.

Ilon Wiklands varma illustrationer känns självklara i sammanhanget och kompletterar berättelserna. Ingrid Vang Nymans och Harald Wibergs originalillustrationer ingår också i denna underbart vackra julantologi.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Julberättelser :
2005-12-07 13:15
Astrid Lindgren har en unik förmåga att måla fram våra barndomars jul. Hon lyckas skildra julstädningen, julbaket, den välsignade julmaten, slädfärden till julottan och alla andra stämningsfulla ting som gör julen så speciell. Även om man aldrig upplevt en jul - exakt som den Astrid Lindgren berättar om, är hennes jular som en svensk arketyp. Det är det där vi vill uppnå. Tindrande barnögon, snögrottor, och fröjden när tomten knackar på.

I denna samling finns alla barndomsjularna som Lindgren beskriver samlade. Bullerbyn, Katthult eller junibackens jul. Det är bara att välja. Personligen faller jag bara för Emils jul i Katthult och hans hjältedåd under snöstormen när Alfred håller på att dö. Detta är en ypperlig julklappsbok. Den ger stämning och passar de flesta, stora som små. Den får en stark trea i betyg.
Betyg 3
2006-06-02 22:47
Jaag vet inte om det är den jag har hemma men den jag har gillar jag att läsa vid julen.. Alla ee så mysiga och dom e liksom typiskt svenska.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Julberättelser
Liknande böcker:
Jul i stora skogen
 U. Stark
Jultröjan
 C. Heikkilä
Nalla och Björn firar jul
 K. Lindström
Tomtejul
 C. Hansen
Julbarnet
 R. Lagercrantz
Pappa Panovs stora dag
 L. Tolstoj
Jul i stallet
 A. Lindgren
God Jul, Vilma!
 C. Lidbeck