bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den gröna stigen
Liknande böcker:
Krutgummor på krigsstigen
 C. Ingelman-Sundberg
En trött mammas dagbok
 G. Sims
Om svar anhålles
 C. Hjulström
Top ten-baby
 F. Gråsjö
En modern familj
 H. Flatland
Ner till hundarna
 H. Helle
Serotonin
 M. Houllebecq
De skamlösa
 S. Lindblom
Cirkus i Valdemarsvik
 M. Malmström
Middagstimmen
 D. Hansen

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBilden av Rebecka

 
Författare: Jane Adams
Genre: Roman
ISBN: 9137112783
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För fem år sedan visade hennes farfar, Jack, prov på en skrämmande och obegriplig grymhet. Den gången svor Marcie på att aldrig mer sätta sin fot i farföräldrarnas hus. Nu har åren gått och Jack ligger för döden. Han plågas av en spöklik synbild bilden av Rebecka vackra, passionerade Rebecka, hängande i en snara från trädets gren...
När Marcie besöker sin farfar på vårdhemmet inser hon att det är mer än fantasibilder som hemsöker honom. Den historia hon börjar nysta i avslöjar en gammal mans mest bevarade hemlighet minnet av ungdomens kärlek och ett passionsdrama på liv och död.
Bilden av Rebecka är en suggestiv och andlöst spännande berättelse. Jane Adams debuterade med spänningsromanen Den gröna stigen, som blev en stor framgång hos både kritiker och läsare.Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bilden av Rebecka :


Blondinmaddoz 2005-11-29 12:41
Först verkade boken riktigt spännande, men vartefter jag läste så serverades allt , man visste nästan redan i början hur det skulle sluta. Men jag gillar Adams' språk jättemycket, boken var lättläst.
Betyg 3

gun 2016-02-06 11:35
Kan en människa vara både grym och kärleksfull? Den här romanen speglar båda sidor av en människas natur där grymheten leder vidare till mardrömmar och syner. Det intressanta i berättelsen är att det är flera som kan se ett offer som visar sig för att ge igen för det som skedde.
Det finns också glimtar av ett annat liv i krigets tecken där mord och våldtäkt begås utan tanke på att straffet kommer att komma om och om igen i drömmarnas värld.
Handlingarna i boken är fint upplagda med närhet och kärlek mellan Marcie och hennes make. En kärlek som kommer att innesluta fler personer efterhand.
Jag tyckte om boken. Den var lättläst och intressant. Inte speciellt djup men lätt att förstå och just detta med att en död person materialiserade sig gjorde att jag blev extra fashinerad. Den får därför högt betyg.
Betyg 4

BlommigaBarbro 2017-06-27 11:15
Åter igen en riktigt bra, spännande och fascinerande bok av Jane Adams! Synd att det inte har översatts fler av hennes böcker till svenska. Precis som "Den gröna stigen" är Bilden av Rebecka välskriven, lättläst, fylld med karaktärer jag lätt tar till mitt hjärta och boken är på inga sätt förutsägbar. Åter igen en riktig bladvändare av Jane Adams alltså!
Mitt slutbetyg blir, en 5:a! Rekommenderas!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bilden av Rebecka


  Köp boken som film på cdon: