bokrecensioner boktips

Den gröna stigen

Författare: Jane Adams
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9137109979


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Cassie Malthams liv förändrades för alltid en het augustidag för tjugo år sedan. Det var den dag då hon och tolvåriga kusinen Suzie tog genvägen via den gröna stigen. Någonstans på den stigen försvinner Suzie spårlöst...
Ända sedan det hände har Cassie plågats av mardrömmar och hon kan fortfarande inte komma ihåg vad som egentligen inträffade. Tillsammans med sin man Fergus och vännerna Anna och Simon återvänder hon till Norfolk, fast besluten att ta itu med sin ångest och få ett svar på det mysterium som inte ger henne någon ro.
Medan de är där försvinner ännu en flicka som är mycket lik Suzie, på samma plats och på samma oförklarliga vis. Cassie råkar befinna sig i närheten också denna gång och sjunker allt djupare i sin förvirring och förtvivlan.
Den pensionerade kriminalpolisen John Tynan, som en gång i tiden hade hand om Suzies försvinnande, påminns åter om det fall han inte lyckades lösa. Utan ett ögonblicks tvekan erbjuder han sig att hjälpa kommissarie Mike Croft som leder det allt desperatare sökandet efter det försvunna barnet.
Länken mellan de båda fallen är Cassie. Men kan de verkligen lita på henen? Hon är visserligen deras huvudvittne, men hon är också den enda misstänkta de har...
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den gröna stigen :
2005-10-01 11:34
Har inte alls brytt mig om att läsa deckare, har haft för mig att det bara handlar om mord och polisutredningar, vilket låter ganska tråkigt i mina öron. Men efter den här boken kommer jag minsann att ge fler deckare en chans! Den här boken var, ärligt talat, spännande och fängslande från första sidan!! Blev liiite missnöjd med slutet, men bortsett från den "detaljen" så var detta en myyycket bra bok!
Betyg 4
2017-06-17 00:35
Jag började läsa Den gröna stigen av Jane Adams sent på fredagskvällen men kunde omöjligt lägga den ifrån mig och läste långt in på småtimmarna tills boken var slut. Mycket spännande och mystisk thriller där man som läsare inte vet svaret på gåtan förrän precis i slutet. Jag tyckte även mycket om karaktärerna och kan riktigt varmt rekommendera denna psykologiska mycket engagerande thrillern! Nu vill jag läsa fler böcker av Jane Adams! Tyvärr tycks endast en till vara översatt till svenska.
Mitt slutbetyg blir, en mycket stark 5:a!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den gröna stigen
Liknande böcker:
Död och lite kärlek
 A. Marinina
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Mord i pingst
 L. Forsell
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Vinhundarna
 R. Gyllander
Lelo
 M. Grönholm
Dödstyst i huset
 E. Fischer
Vita frun
 F. Mellvig
Samma Författare: