bokrecensioner boktips

Och hon ska vara röd

Författare: Annika Frostell
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9100102083


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Janine är död."

Det blir tyst i luren. Och nu vet Marika, journalist på en veckotidning, varför fotografen Janine aldrig dök upp till intervjun. Hon har tagit sitt liv. Men varför? Hon hade ju allt. Hon var ung, vacker, begåvad och erkänd. Än mer förvånad blir Marika av att Janine har efterlämnat sina bilder - till henne. Hon grips av Janines öde. De suggestiva bilderna lockar henne in i Janines liv. Och ju mer hon får veta om Janine, desto mindre förstår hon sig själv. Hon som var så lycklig, med en älskad man, två barn och ett roligt arbete känner sig alltmer förvirrad och fylld av tvivel. Vem är egentligen - Marika?

De två kvinnornas liv flätas allt djupare in i varandra. Och det som börjar som ett sökande kring gåtan Janine utvecklar sig till en omtumlande upptäcktsfärd i Marikas eget inre.
Medelbetyg: 1,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Och hon ska vara röd :
2005-11-27 10:48
Boken börjar mycket bra. De första sidorna är lysande och det känns som om man har börjat läsa en mycket vacker bok. Tyvärr håller resten av boken inte alls samma klass. Boken fungerar dåligt. Huvudpersonen gräver och gräver i sitt minne, och ett nyckelavsnitt är när hon kommer ihåg något som förklarar det mesta - men det är väldigt osannolikt att hon skulle ha glömt något så viktigt, som inte alls skedde för särskilt länge sedan. Sådant irriterar mig enormt.

Sedan finns det en erotisk urladdning i boken. Den beskrivs dock mycket svävande, som om författaren försöker dölja sin oförmåga att skriva om sex.

Ytterligare ett minus är språket, som dränks i detaljer. Jag kommer ihåg ett lååångt avsnitt som beskriver hur en oviktig gammal gubbe stiger ut ur en bil. Hur tråkigt som helst!

Nej, den här boken hade behövt en bra och kraftfull redaktör.
Betyg 2
2016-12-18 13:58
Lyssnade inte klart. Angela Kovacs läser bra! Men herrejösses vilken tråkig bok! Inget att rekommendera!
Betyg 1
Liknande böcker:
Mamma i soffa
 J. Virdborg
Quichotte
 S. Rushdie
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Samma Författare: