bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Commonwealth
Någon vakar i natten
Patron Saint of Liars
State of wonder
Taft
The Magician's Assistent
This Is the Story of a..
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBel Canto

 
Författare: Ann Patchett
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9113011545
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vid en födelsedagsfest hemma hos vicepresidenten i ett sydamerikanskt land tas hela sällskapet som gisslan. Eftersom regeringen vägrar samarbeta med terroristerna blir väntan för gisslan lång och till tonerna av den till festen inbjudna sopranen Roxane Cox uppstår vänskap och kärlek mellan gisslan och kidnapparna.
Övrigt
Den världsberömda sopranen Roxane Coss bjuds in till vicepresidentens villa i ett sydamerikanskt land för att sjunga på ett födelsedagsparty för en japansk affärsman. I samma ögonblick som Roxane tar sin sista ton släcks ljuset och in rusar gerillasoldater med dragna vapen. De är ute efter presidenten som i sista minuten ställt in sitt deltagande. Gerillan blir snart varse att presidenten inte är närvarande och tar istället hela sällskapet som gisslan.

En lång väntan tar sin början då regeringen vägrar att samarbeta med terroristerna. Förenade av den världsberömda sopranens sköna sång (Bel canto) börjar gäster och inkräktare att kommunicera med varandra.

Romanen bygger på en sann historia: belägringen av den japanska ambassaden i Lima 1996.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bel Canto :


animisha 2005-11-20 10:55
Jag försöker alltid undvika att läsa baksidan, eftersom det oväntade är en del av glädjen den första gången jag läser en bok. Den här gången blev jag dock en smula besviken på innehållet. Bel Canto betyder vacker sång och trots att sången är väldigt viktigt i boken hade "Gisslandramat i Lima" kanske passat bättre.

Boken börjar bra och engagerande, men går in i en rejäl svacka halvvägs. I takt med att gisslan börjar bli uttråkad och längta hem, önskar jag att den här boken ska sluta. Det händer ingenting längre. Men efter ett tag sker en vacker utveckling när kärlek och vänskap sakta och försiktigt börjar spira. Slutet och epilogen känns dock otillfredställande igen.

Ann Patchett har en lätt humorisktisk ton, som är angenäm att läsa. En stark trea.
Betyg 3

Spaniard 2015-03-15 22:13
Ett synnerligen utdraget gisslandrama.

Idén är inte så dum men trots den koncentrerade miljön blir innehållet vattnigt. Det är alldeles för många personer i dramat, alldeles för många otroliga relationer och alldeles för orealistiskt händelseförlopp. En überfantastisk sopran och en überkompetent tolk får mest utrymme.

Det är ett slags filosofiskt försök att skildra mångkulturell gruppdynamik i en begränsad miljö. Bra tänkt - sämre utfört. Ett sömnpiller.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bel Canto


  Köp boken som film på cdon: