bokrecensioner boktips

Nemesis

Författare: Isaac Asimov
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: framtid
ISBN: 9127034216


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

fjorton år har deras resa genom rymden varat. Nu närmar de sig sitt mål, den hotfullt röda stjärna de döpt till Nemesis, efter hämndens gudinna. Hämnden har drabbat jorden och här, på Nemesis enda planet, ska en ny jord uppstå, fri från den gamla världens alla brister.
Men många överraskningar väntar kolonisterna i deras nya hem.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nemesis :
2005-08-10 20:33
Det här är den första och enda science fiction bok jag läst. Men det kommer definitvt att bli flera. Det är en fascinerande tanke att en ny jord ska skapas någon annanstans.
Betyg 3
2008-12-06 12:41
Alla Isaac Asimovs berättelser är bra Nemesis är inget undantag.
Betyg 4
2012-06-24 02:26
Under hotet att jorden ska träffas av en meteroit skickas rymdarken Rotor ut på ett uppdrag att finna en eventuellt beboelig planet i ett tidigare okänt men närbeläget solsystem. Efter några års resa och några års studerande har de kommit fram till att planeten i fråga är beboelig på alla sätt utom att folk som exponeras av dess syre av någon orsak blir galna. Detta stämmer fram till att chefsforskarens dotter får chans att komma ner till planeten som enligt henne "kallar på henne". Inte nog med att hon inte löper någon fara på planeten, den verkar till och med skydda henne från andra krafter som vill förstöra deras uppdrag.

Nemesis sägs inte vara hopknuten med Asimovs Robot-noveller eller Stiftelseböcker - ändå finns det tydliga tecken på att den har sin naturliga plats, då planeten jordborna anländer till på många sätt påminner om planeten Gaia i slutet av stiftelseserien. Nemesis är en lite annorlunda bok av Asimov. Dels har den inte så oerhört många dramaturgiska vändningar som brukar känneteckna hans böcker, men å andra sidan är personporträtten både djupare och insiktsfullare än han brukar våga sig på - och lyckas med. Det är ungefär som den åldrade Asimov äntligen vågade sig på att se lite djupare i människor, i stället för att satsa allt på en sinnrik intrik. Och på det hela vinner boken på det.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nemesis
Liknande böcker:
Nightflyers
 G. Martin
Code Walkers
 S. Laguna
Oxygen och Aromasia
 C. Lundin
Stjärndamm
 L. Wilderäng
Pojken på bron
 M. Carey
Sommaren 2124
 A. Andersson
Tuf Voyaging
 G. Martin