bokrecensioner boktips

Stiftelsen och Tiden

Författare: Isaac Asimov
Genre: Science-Fiction
Ämnesord: politik, psykologi, framtid, vetenskap, äventyr
ISBN: 9789127051096


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det stora vintergatsimperiet tillhör sedan länge historien. Men Stiftelsen har blivit en makt som omfattar allt större delar av det forna imperiet.

Det har nu gått 498 år sedan Stiftelsen grundades av vetenskapsmannen Hari Seldon. Terminus, Stiftelsens huvudplanet, befinner sig i en period av lugn och välstånd. En mindre kris har just klarats av. Då uppenbarar sig ånyo Hari Seldon, eller snarare, hans holografiskt inspelade bild. Mötet med grundaren ger upphov till några synnerligen besvärande frågor och den unge politiker som ställer dem blir förpassad ut i rymden för att själv söka svaret: Existerar Andra Stiftelsen fortfarande? Och utövar den alltjämt sin kontroll över människosläktets öden? Han finner till slut ett svar, ett mycket oväntat svar.
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stiftelsen och Tiden :
2010-01-17 13:10
Nästan exakt ett år efter att ha läst Stiftelsen tar jag fram den fristående uppföljaren till trilogin. Jag märker att det är något med Asimov som jag har saknat, för det känns oerhört bra att läsa om hans science fiction igen och återförenas med det framtida Vintergatans äventyr.
Den här gången är Hari Seldons plan helt i sin ordning, och både borgmästaren på Stiftelsen och Andra stiftelsens talare är belåtna. Men Golan Trevize, en ung politiker från Stiftelsen, inser att det går FÖR bra - någon påverkar planen för att se till att den slår in, för sedan ta det nya imperiet i sitt våld. Trevize ger sig, tillsammans historikern Janov Perolat, ut i rymden för att söka det de misstänker är nyckeln till den nya kraften - eller kanske till och med Andra Stiftelsen. De ger sig ut på en blind jakt efter den förlorade ursprungsplaneten Jorden.

En värdig uppföljare på trilogin, men jag tycker Asimov flummade till det för mycket på slutet genom att blanda in någon slags framtida hippieplanet - men jag kan inte vänta på att se hur det artar sig.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stiftelsen och Tiden
Liknande böcker:
Uppdrag Hail Mary
 A. Weir
Nightflyers
 G. Martin
Code Walkers
 S. Laguna
Oxygen och Aromasia
 C. Lundin
Use of Weapons
 I. Banks
Stjärndamm
 L. Wilderäng
Stjärnfall
 L. Wilderäng
Consider Phlebas
 I. M. Banks
The Separation
 C. Priest