bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Kärlekshandling
Middlesex
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDödens jungfrur

 
Författare: Jeffrey Eugenides
Genre: Roman
ISBN: 9172635495
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Dödens jungfrur är en magisk, vacker och sorglig berättelse om ungdom - om kärlek och skräck, om mystik och förtvivlan, sex och självmord.

De var som besatta av det mystiska familjen Lisbon. Av den klyftiga Therese, 17, den svårmodiga Mary, 16, den asketiska Bonnie, 15, den lidelsefulla Lux, 14, och den yngsta, bleka, helgonlika Cecilia, 13, vars uppseendeväckande klänning kom att spetsas på det vassa järnräcket i den händelse som satt igång "självmordens år". Själva var de unga då, ett gäng trånande tonårspojkar som drev runt på förortens gator; spionerade, skvallrade, försökte bräcka varandra med historier om sina senaste erövringar. Nu, nästan tjugo år senare, sätter berättaren och hans vänner bit för bit samman fragment av skvaller och hörsägner, av avlyssnade telefonsamtal, av polisrapporter, tidningsurklipp, och framviskade bekännelser - allt formar bilden av det tragiska familjedramat.

Virgin Suicides blev filmatiserad med stor framgång av Sofia Coppola.

Medelbetyg: 3,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dödens jungfrur :


kartul 2005-06-01 23:38
Numera är den här boken mycket känd eftersom den filmatiserats av Sofia Coppola, men jag kom i kontakt med den innan dess eftersom författaren liksom jag är född 1960. Det är en märklig bok, lite mystisk och gåtfull. Känslan av någon slags vagt obehag växer sig starkare ju mer man läser, men det är snyggt utfört, tankeväckande och läsvärt. Skildringen av ungdomstiden i det amerikanska förortssjuttiotalet är kanske inte så originell, den är ju ganska vanligt förekommande inte minst i filmer, men Eugenides gör det skickligt och lyckas få den inte helt trovärdiga historien att hålla.
Betyg 4

Nessa 2006-07-13 21:33
Det här är en mystisk och dyster berättelse som systrarna Lisbon. Jag kan inte låta bli att jämföra boken med filmen. Enligt mig är filmen bättre.
Betyg 3

TwilightRaven 2006-12-13 17:21
En okej bok, inte jättebra, men den fick mig ändå att vilja fortsätta läsa den. Väldigt vackert men dystert skrivet. Även om jag inte har sett filmen så känns det som om den skulle kunna göra sig bra som film eller en pjäs.
Betyg 3

Amitis 2009-12-26 00:20
Jag tyckte inte särskilt mycket om boken, den enda anledning som får mig att ge boken en trea är det originella konceptet men sättet han skriver på är tråkigt och jävligt svårt att hänga med i, långa och otydliga meningar.. Fattar fortfarande inte vad författaren menade med slutet..
Betyg 3

Isidora 2012-01-02 19:27
En mystisk och sorglig berättelse lite utanför verkligheten. Egentligen en berättelse som kan rekapituleras i tre meningar. Men Eugenides skriver så bra, med en vacker stil, och denna stil lyser igenom boken och gör den så vacker och vemodig att läsa.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dödens jungfrur


  Köp boken som film på cdon: