bokrecensioner boktips

Den vita massajens dotter

Författare: Corinne Hofmann
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9146204458

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ingen som läste Den vita massajen lär ha glömt den förbryllande och fascinerande sannsagan om hur en ung, framgångsrik schweizisk kvinna blev handlöst förälskad i en vacker massajkrigare och lämnade allt för att dela hans liv i den afrikanska bushen. Många har säkert också undrat hur det gick för Corinne efter hennes dramatiska flykt från Kenya och maken för att rädda sin lilla dotter undan hotet om tvångsgifte och omskärelse.
I denna uppföljare till succéboken ges svaren; här berättar Corinne Hofmann lika öppenhjärtigt som tidigare om sitt och dottern Napirais liv efter hemkomsten till Schweiz.
Den vita massajens dotter är en spännande berättelse om en kvinna med en energi och en målmedvetenhet som kan försätta berg.
Sedan Corinne Hofmanns berättelse om sitt liv med en massajstam i Kenya publicerades 1998 har boken översatts till 17 språk, sålt i enorma upplagor och väckt stor uppmärksamhet världen över.

Medelbetyg: 2 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den vita massajens dotter :
2005-04-10 19:22
Intressant att läsa om hur det gick för Corinne och hennes dotter men särskilt spännande är den ju inte! Man får veta hur hon kommer hem från Kenya utan ett öre och bygger upp ett bra liv åt sin lilla familj, skriver en bok och blir kändis... i stort sett! Bokens behållning är sista kapitlet där hon beskriver hur hon bestiger Mount Kilimanjaro - då blir det riktigt intressant och spännande men i övrigt är det en ganska trist bok!
Betyg 2
2005-10-02 10:16
Tur att det fanns en uppföljare. Har nu fått mina svar på min undran om hur det gick sen för Corinne och hennes dotter.
Betyg 2
2006-07-15 02:53
FY!!!

Varför skriva en bok om hur man skriver en bok??? Direkt tråkig och verkligen usel! Trodde inte det kunde bli värre än den första boken, men det gick!

Slösa inte tid på denna bok.
Betyg 1
2009-06-20 18:54
Inte alls like bra som bokens föregångare. Hade lite svårt att förstå varför boken skrevs men den var intressant ur den synvinkeln att hon skildrar livet efter Kenya.
Betyg 3
2009-10-24 16:43
Corinne Hoffmans första bok ”Den vita massajen” blev en stor succé och efter den hade hon inga tankar på att skriva en bok till. Men intresset för hennes äventyr i Kenya var fortfarande stort och många läsare ville veta hur det gick för henne och hennes dotter Napirai vid hemkomsten till Schweiz.

Mager och trött anländer Corinne med sin femton månader gamla dotter till Schweiz där de blir mottagna av hennes mamma och Hanspeter. Det var så nära att de inte hade tagit sig igenom passkontrollen i Nairobi, men till slut satt de på planet och Corinne kunde dra en lättnadens suck. Det här var slutet på den kärlekssaga som den förra boken handlade om. De var för olika, det blev en för stor kulturkrock för att deras kärlek skulle hålla.

Nu får vi följa den lilla familjen i deras kamp att skapa sig ett nytt liv i Schweiz. Att se allt överflöd och att ha rinnande vatten och en riktig toalett och att få fira en vit jul.

Allt Corinne ser och upplever jämför hon med sitt liv i Kenya, som hon också kan längta tillbaka till. Men hade hon stannat med sin dotter hade Napirai till slut blivit tvingad till en omskärelse.

Något som Corinne tycker är en stor skillnad här och i Kenya är respekten för de äldre. Här är de äldre inte så mycket att lyssna på, till skillnad från byn där de äldre ansågs visa och man lyssnade till vad de hade att säga och visade vördnad för dem. Det är två olika världar och de har både positiva och negativa sidor. Hon håller kontakt med byn genom brev till sin mans bror James och hjälper dem ekonomiskt hela tiden, i den mån hon kan.

Corinne Hoffman verkar vara en impulsiv människa, att först lämna ett bekvämt liv för en massaj i ett främmande land. Att leva i en hydda med jordgolv och föda barn i detta land. Sedan när hon bestämde sig för att återvända när det blev för svårt. Vilken kamp, innan hon fick ordning på livet igen. Det verkar som en overklig saga, och man kan beundra hennes mod. Hon verkar vara en människa som söker sig till utmaningar.

Berättelsen är väldigt lättläst och ganska roande, men kanske ingen litterär sensation. Men den gör heller inte anspråk på det. Det är en bit ur författarens liv. En intressant berättelse.

Betyg 3
2009-11-11 16:04
rent ut sagt en usel bok. så jävla tråkig. platt som en pannkaka.
Betyg 1
Liknande böcker:
Hämnden är ljuv AB
 J. Jonasson
Snöstorm
 A. Erba
Regnbågsrummet
 M. Leroy
Bungalow
 Å. Edwardson
Lyckligare utan dig
 M. Wester
Salamanderkriget
 K. Čapek
Oraklet
 M. Atwood
Om snö och guld
 I. Edelfeldt