bokrecensioner boktips

Resan tillbaka till den vita massajen

Författare: Corinne Hofmann
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, kultur
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9146213872


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Fjorton år har gått sedan Corinne Hofmann tvingades fly från Kenya med sin dotter Napirai. Då var situationen ohållbar och rädslan stor för att dottern skulle tvingas till omskärelse. Nu är läget ett helt annat. Mötet mellan familjen, massajen och vännerna i byn är omtumlande och rörande. I Resan tillbaka till den vita massajenåtervänder Corinne Hofmann till platser som betytt mycket för henne: färjan där hon en gång träffade Lketinga, lerhyddan där de bodde tillsammans och sjukhuset där hon kämpade mot malaria och där dottern kom till världen. Dessutom besöker hon inspelningen av filmen som bygger på hennes första bok, Den vita massajen. En film som hade premiär i Tyskland i september 2005.

Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Resan tillbaka till den vita massajen :
2006-11-02 19:45
Jag tycker den här boken var bra mycket bättre och roligare att läsa än Den vita massajens dotter. I den här boken åker Corinne tillbaka till Kenya och träffar återigen sin man, sin svärmor och resten av sin afrikanska familj. Det blir ett positivt möte och hon blir varmt mottagen av samtliga hon möter. Hon besöker även platsen för inspelningen av Den vita massajen, men även andra platser som spelat en viktig roll i hennes förflutna.

Språket är, liksom i de tidigare böckerna, inget vidare men det är heller inte därför man läser utan för att det är en fascinerande historia helt enkelt!
Betyg 3
2007-04-29 13:03
Fjorton år har gått sen Corinne lämnade Kenya. Nu reser hon tillbaka och får ett varmt välkomnande av sin afrikanska familj.
En intressant bok som ger en inblick bland samburufolket i Kenya och deras kultur.
Titeln känns för mig oerhört missvisande. Det bör ju vara Corinne själv som är den vita massajen.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Djungelrummet
 C. Möller
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist