bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Breakfast of Champions
Cats cradle
En man utan land
Moder natt
Slakthus 5
Liknande böcker:
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBlåskägg

 
Författare: Kurt Vonnegut
Genre: Roman
Utgivningsår: 1987
ISBN: 9118912826
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Blåskägg" är den tragikomiska berättelsen om Rabo Karabekian. Rabo tillhörde grundarna av den första verkligt nordamerikanska moderna konstriktningen, den abstrakta expressionismen. Tyvärr har emellertid Rabos egna verk bokstavligen upplösts av tidens gång; på grund av ett olyckligt val av arbetsmaterial har hans målningar helt enkelt fallit ihop.
"Blåskägg" är Rabos självbiografi, som han sitter och skriver i sitt hem på Long Island. Ett hem som hyser den största privata samlingen av generationskamraterna; på väggarna trängs Pollock, Rothko, de Kooning m fl. Detta är tavlor Rabo erhållit som återbetalningar på små lån han i rörelsens unga år bisträckte vännerna med. Då var dessa konstnärers bilder intet värda.
Men, som Vonnegut säger, smaken förändras.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Blåskägg :


helix 2005-04-10 17:13
Rabo sitter i sitt lyxiga hus på Long Island och skriver sina memoarer. Samtidigt planerar han för ett storverk som skall visas i hans stora uthus. Vad kan detta vara som han söljer därinne? Ingen får komma in.

Vonnegut skriver en fiktiv självbiografi, och det är mycket underhållande att läsa. Kanske är det också informativt om nordamerikanska konstnärer, men jag är för illa bevandrad i det ämnet för att kunna bedöma det.
Författaren håller liv i historien, och man vill verkligen veta vem denna Rabo var, och - inte minst - man vill få reda på vad det är han döljer därinne i sitt uthus.
Betyg 3

Isidora 2011-04-26 21:47
Jag läste Player Piano av Kurt Vonnegut för många, många år sedan och minns inte så mycket. Så det är egentligen ett nytt bekantskap för mig. Och ett, trevligt ska man väl inte säga, men ett intressant bekantskap. Jag gillar denna tragikomiska blandning, karaktärer, humor, och att jag måste stanna upp då och då och tänka. Vonnegut skriver om förra århundrades viktiga ämnen genom att skriva om en mans liv. Slutet är bara fantastiskt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Blåskägg


  Köp boken som film på cdon: