bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Modellen
Liknande böcker:
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Tage Danielssons Mytol..
 T. Danielsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMaskrosfamiljen

 
Författare: Lars Saabye Christensen
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9146210067
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Efter den prisbelönta och mycket uppmärksammade Halvbrodern är Lars Saabye Christensen tillbaka i 1950- och 60-talens Oslo. I Maskrosfamiljen får vi följa en androgyn tonårings första steg mot att bli vuxen.
I skuggan av faderns självmord och moderns sjukdom lever hon/han, som efter sin första sexuella erfarenhet kallas Ladyboy, tillsammans med en egensinnig faster. De två kan omöjligt tåla varandra och grymheten dem emellan vet oftast inga gränser. Ladyboys enda vän är grannflickan Emilie.
Först när Ladyboy får huvudrollen i en uppsättning av Kung Oidipus tycks bokens huvudperson finna ett frö till något som en dag skulle kunna bli ett jag. Men slitningarna mellan konventionen och identiteten är starka. Omgivningen menar att Ladyboy inte äger någon skam i kroppen, ett påstående som i förstone verkar oskyldigt, men när polisen står i dörren uppdagas kanske hemligheter som borde ha förblivit begravda?


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Maskrosfamiljen :


helix 2005-04-10 16:59
Historiens "jag" utvecklas från barn till nästan vuxen. Men ett problem finns; han/hon är androgyn. Och får lida mycket för detta. Författaren beskriver på ett ruggigt sätt huvudpersonens kamp för sin identitet, som då och då tar sig förfärliga uttryck.

Saabye Christensen åstadkommer en historia som till och från är riktigt stark. Och han är bra på att bygga upp spänning i texten. Men jag tyckte att historien var ojämn, det var till och från lätt att tappa intresset, faktiskt.
Betyg 3

koala_75 2006-03-09 21:11
Detta är en "mörk" historia på gränsen till något bisarr. Det handlar om en trasig familj och huvudpersonen är Ladyboy. Som ibland är pojke och ibland flicka. En fysisk defekt antyds men bekräftas aldrig fullt ut i boken.

Efter pappans död och mammans psykos får ladyboy leva tilsammans med sin elaka faster. Vi får ibland stanna upp i berättelsen och välja mellan olika händelseförlopp.

I dolda undertoner får vi reda på nyckelhändelser i berättelsen. Den är på ett sätt briljant i sin berättelse samtidigt känns den för mig konstig. Läs och bedöm själv
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Maskrosfamiljen


  Köp boken som film på cdon: