bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Paradisets fångar
 A. Paasilinna
Om jag ger dig ett barn
 A. Zachrisson
Idag ska allt bli anno..
 M. Semple
Boel och Oscar
 J. Sundström
Mocka
 T. De Rosnay
Svar till "Ensam -42"
 E. Busch
Damen med bysten
 K. Brunk Holmqvist
Kärlekshandling
 J. Eugenides
Hut går hem
 G. Silva
Sigmund härskaren
 E. Arnesson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMannen som åt en 747

 
Författare: Ben Sherwood
Genre: Roman
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9177112989
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


J. J. Smith är en vanlig man som söker efter det ovanliga. Han har klockat den längsta kyssen - 30 timmar och 45 minuter. Han har verifierat det längsta äppelskalet - 52,5 meter. Han har mätt den längsta sträcka en champagnekork har flugit från en oanvänd, icke upphettad flaska - 54,2 meter. Han har smakat på världens största menyrätt - helstekt kamel.
Vad J. J. Smith, trots sin mångåriga erfarenhet och numera ganska blaserade syn på rekordslagningar ännu inte vet är hur långt en man är beredd att gå för att visa sin kärlek till en kvinna.
Men en dag får han ett brev. I en liten småstad i det vindpinade hjärtat av USA där människor fortfarande talar om trohet, familjen och skörden, bor Wally som sedan flera år tillbaka oförtrutet och bit för bit tuggar i sig en jumbojet, modell Boeing 747 för att visa sin kärlek till den kvinna han älskat i hela sitt liv.
Föremålet för han ömma låga, lokalreportern Willa Wyatt, är dock inte imponerad. Hennes drömmars prins ska vara en främling som spränger in i hennes slumrande småstadstillvaro och med buller och bång sveper henne med sig därifrån för att föra henne till främmande exotiska platser - inte någon fåordig lantbrukare som hon känt sedan småskolan.
Mycket motvilligt finner sig Wally i att bli föremål för den desillusionerade J. J. Smiths och hela världspressens intresse. Rekordintendenten och TV-kamerorna som slår läger på åkern utanför Wallys lada vill göra ett världsrekordförsök av hans middagsmat, men ingenting blir som någon av dem kunnat föreställa sig...

Medelbetyg: 1,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mannen som åt en 747 :


helix 2005-04-04 20:40
Sherwood ger sig på att skriva en roman som han tror "folket" ska gilla. Han bemödar sig med att försöka vara rolig ibland, bildande ibland, och alltsomoftast romantisk. Vilken smörja det blir! Författaren hoppas säkerligen på att Hollywood skall filmatisera denna pekoral och göra den till en "romantisk komedi"... Och han kan mycket väl få rätt. Den är precis så förutsägbar som dylika filmer brukar vara. Den har samma överdådiga slut, där "alla" samlas och får hela världens blickar på sig.

Men hur behandlar Ben Sherwood sina människor egentligen? De blir bara stereotyper allihop, inte en enda levande karaktär genom hela boken. Och vilka fördomar han luftar med sina beskrivningar av livet och folket på landsbygden i USA.
Till på köpet är hans försök till humor så undermåliga att det gränsar till bli pinsamt.

Idén är ju trots allt lite rolig, och titeln suverän, varför mitt betyg klarar sig precis upp på en tvåa.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mannen som åt en 747


  Köp boken som film på cdon: