bokrecensioner boktips

Blodsbröder

Originaltitel: Sons of Fortune
Författare: Jeffrey Archer
Genre: Roman
Ämnesord: Spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9132330359


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

In the 1940s a set of twins is separated at birth by a desperate nurse and the brothers grow up unaware of each other's existence. As their lives unfold, both men are confronted with tragedy and betrayal, loss and hardship, but overcome life's obstacles to become the men they are destined to be.

Det var ett ögonblicks verk. Sköterskan som tog den nyfödde tvillingpojken och bytte ut honom mot en baby som dött några minuter tidigare blev aldrig avslöjad.

Nat Cartwright växer upp hos sina föräldrar under blygsamma förhållanden medan tvillingbrodern Fletcher Davenport får en uppfostran som ende sonen till en mångmiljonär och hans hustru.
Åren går utan att pojkarna har en aning om varandras existens. Nat lämnar universitetet i Connecticut för kriget i Vietnam. Han återvänder som krigshjälte och blir så småningom en framgångsrik bankman och politiker. Fletcher tar sin examen vid Yale och blir brottmålsadvokat. Även han ger sig in i politiken, och väljs till senator.
Deras vägar är många gångar nära att korsas men inte förrän ett mord begås möts de. Den slutliga konfrontationen kommer när Nat och Fletcher kämpar om guvernörsposten i Connecticut, den ene som demokrat och den andre som republikanernas kandidat. Då, inför höjdpunkten i deras respektive karriär, händer något som kan avslöja deras brödraskap. Ska de upptäcka sanningen om sig själva och varandra - och de konsekvenser det för med sig för båda?

Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blodsbröder :
2005-03-23 13:13
En mycket välskriven historia. Tekniskt sett. Språket flyter oerhört bra. Lätt att läsa, även om det inte känns alltför enkelt. Men vad är det han skriver, karln?
Dessa båda söner - tvillingar - som inte känner varandras existens är världens bästa grabbar, senare dito män. De gör ingenting fel (nästan), de lyckas med allt de tar sig för och blir (naturligtvis) förmögna och populära. Båda ger sig in i politiken, på "var sin sida". Det gör det lite intressant, då det tydligt visas att de båda "partierna" i amerikansk politik verkligen inte skiljer sig särskilt mycket åt. Just här ligger romanens styrka också, tycker jag: Archer ger en inblick i hur det (ibland komplicerade) amerikanska politiska systemet är uppbyggt.
I övrigt är det en osannolik framgångshistoria, där allt krut offras på de båda huvudpersonerna - män - och där kvinnorna får stå till sidan, både för dessa romankaraktärer och Jeffrey Archers karaktärstecknande. Det var längesen jag läste en modern bok med så tydlig manschovinistisk underton.
Betyg 2
2013-12-14 13:56
Han lyckas fånga mitt intresse i över 400 sidor. En underhållande roman som är just det: underhållande
Betyg 4
2014-07-07 16:32
"Rivalerna" av Jeffrey Archer är en av de bästa böcker jag läst.
Här skriver han den visst en gång till. Fast sämre.

Det är en parallellhistoria om två tvillingar som skiljs åt från födseln. Grundintrigen lockar men sannolikhetsnivån i denna spegelberättelse är pinsamt låg.

Som vanligt med Archer så är de goda riktigt goda och de onda riktigt onda. Det blir ett ganska trevligt persongalleri om än lite rörigt.

Det är lättläst med bra driv men djupet saknas helt. För svagt.
Läs "Rivalerna" istället.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blodsbröder
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
En saga
 S. King
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
Vägen vidare
 T. Thorup