bokrecensioner boktips

Dömd till fängelse

Originaltitel: A prisoner of birth
Författare: Jeffrey Archer
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
ISBN: 9789173514712


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En man äter middag med sin fästmö på en restaurang. Några bord längre bort firar en annan man sin kompis trettioårsdag. Ingen av dem känner varandra men när kvällen är slut har bådas liv förändrats.
Danny Cartwright och Spencer Craig kommer från två helt skilda världar. Danny växer upp i arbetarkvarteren i London, lämnar skolan vid femton års ålder och börjar jobba i en bilverkstad. Spencer däremot har gått på fina privatskolor och har blivit lovad en lysande framtid. På en trendig krog i London fi rar Spencers kompis Gerald sin trettioårsdag med sina vänner och Danny och Beth fi rar sin förlovning. Men kvällen får ett slut ingen hade räknat med. Danny arresteras för mord och döms till 22 års fängelse.
Allt på grund av Spencers vittnesmål. Spencers karriär tar ytterligare fart medan Danny får sitta i fängelse och planera sin flykt - och sin hämnd...
Medelbetyg: 4,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dömd till fängelse :
2010-01-10 11:15
Hörde den som ljudbok. Den är lång, 17 cd, men vad gör det när den är så bra?!?! Man kommer direkt in i handlingen och sedan går det inte att sluta lyssna/läsa. Inläsare är Magnus Roosmann som gör det mycket bra.
Betyg 5
2010-06-10 21:01
Jag lyssnade också på denna som ljudbok och detta är absolut en av mina top 10 böcker. Boken är lång men det hände saker hela tiden så den aldrig blir tråkig.
Betyg 5
2011-02-15 20:44
En av mina favoriter. Tyvärr en ganska bortglömd bok som jag dök på av en slump. En otroligt smart historia som är spännande från början till slut. Det finns inget segt mittparti som förekommer i så många böcker. Som ljudbokslyssnare så höjer Magnus Roosmann boken ännu en nivå.
Hoppas nu att fler upptäcker den här boken.

http://www.ljudboksbloggen.se
Betyg 5
2013-12-15 14:39
Spännande och fängslande från första sidan.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dömd till fängelse
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai