bokrecensioner boktips

Det perfekta mordet

Originaltitel: A twist in the Tale
Författare: Jeffrey Archer
Genre: Thriller
Ämnesord: mat, hälsa, mord, psykologi, religion, natur, kärlek, kultur, framtid, spänning, ungdom


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tolv spännande och roande berättelser, alla med en oväntad och kittlande upplösning. I titelhistorien ställs en oskyldig man till ansvar för mord på sin älskarinna. Hans rival, den verklige mördaren, tycks ha begått det perfekta mordet.

Att inte allt är guld som glimmar framgår av "Inte äkta" där en ung man belönas med en fin orden - en medalj med flera baksidor. I "Kapet" får ett lärarpar sin semester i Turkiet förstörd av föräldrarna till en elev - men hämnden blir ljuv. Och i "Schackmatt" har en sexig schackspelerska lockats till ett nattligt parti klädschack - en match med inte helt förutsedd utgång...

Jeffery Archer är den engelske toppolitikern som blev succéförfattare. Med böcker som Rivalerna och Vägen till stjärnorna har han vunnit en världspublik. I det perfekta mordet visar han upp hela sitt breda register, sin briljanta förmåga att hålla läsaren fången i förtjust förväntan.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det perfekta mordet :
2011-07-30 22:04
Den fanns en berättelse som berörde mig mycket. "Christina Rosenthal" där hat vänds till djup kärlek och ett barn blir till. De två personerna fick dock inte föräldrarnas gillande då kvinnan tillhörde en tysk familj och mannen var jude. Även om kriget var slut så ansåg ändå kvinnans föräldrar att judarna tillhörde en lägre ras. Christina giftes bort med en man som tyckte det gick bra att hon väntade barn med en annan. Men Christina och Benjamin kärlek förbleknar inte och en dag möts de igen. Deras öde sen gör att föräldrarna kommer att ångra att de handlade så som de gjorde.

Alla berättelserna i boken har oväntade slut. Någon berättelse var lite tråkig men annars tyckte jag om Jeffrey Archers sätt att skriva.
Betyg 3
Liknande böcker:
Rymlingen
 H. Fogelström
Fågelbarnet
 I. Frimansson
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy