bokrecensioner boktips

Tintin i nya världen

Författare: Frederic Tuten
Genre: Roman
Utgivningsår: 1993
ISBN: 9188700038

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ytterligt spännande och romantisk skildring av kärlek, konst, filosofi och kamp för en bättre värld.
Den belgiske serietecknaren Hergés Tintin är välkänd och älskad av oss alla. När Tuten möter honom uppstår en oförglömlig roman. Hergé var under många år en nära vän till Tuten och gav honom tillstånd att använda Tintin för sin roman.
Tintin har varit på äventyr i Yucatán och Tibet, ja han har till och med varit på månen, men han har alltid uppträtt som den evigt tonårige detektiven. Nu bygger Tuten vidare på Tintin-karaktären men förvandlar honom till en förälskad ung man med både skägg och hår på bröstet och kunskap om sina egna inre demoner. Tintins trogna följeslagare kapten Haddock och Milou kan inte annat än bekymrade skaka på sina huvud.
Tintin ger sig av från Moulinsart i sällskap med kapten Haddock och Milou till Macho Picchu högt uppe i de peruanska Anderna. Där, i denna vackra ödesdigra bergsterräng, möter Tintin ingen mindre än den fatala Clavdia från Thomas Manns "Bergtagen". Kärlek uppstår och Tintins liv får nya dimensioner.
Medelbetyg: 1,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tintin i nya världen :
2005-03-13 19:55
Spännande grepp att skriva en roman om Tintin och hans vänner. Eller? Men kan ju undra om det verkligen är Tintin och hans vänner. Historien vill göra det gällande, men med så stora karaktärskillnader jämfört med hur vi redan känner Tintin, känns det inte alls som samma man.

Historien som sådan intresserade inte denne recensent särskilt heller. Flera drömsekvener, som mest känns som en ursäkt för att foga in andra historier, som inte riktigt passade med den huvudhistoria som författaren till slut bestämt sig för.
Betyg 2
2007-06-04 15:57
Som alla andra Hergeböcker är det brist på spänning!
Betyg 1
Liknande böcker:
Sen for jag hem
 K. Smirnoff
Hemligare kan ingen vara
 E. Klingberg
Under vintergatans all..
 C. Davidsson
Ett oväntat arv
 S. Ymén
Öppna din famn
 G. Årestad
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Samma Författare: