bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Apelsinmannen
Arabesk
Billy i skolan
Billy och grisarna
Billy och monstret
Billy och visselpipan
Billy på landet
Detta med Doris
Eldar och Is
Fritt förfall
Kärlek i Europa
Spanska trappan
Tre dagar med Billy
Tusenbröderna
Äntligen av med liket
Liknande böcker:
Inte bara applåder
 L. Björnstrand
Trådrullen
 S. Olin
Bilder
 I. Bergman
this is my life
 C. Lindarw
Street Cat Bob
 J. Bowen
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
Vincent Van Gogh - Ett..
 D. Sweetman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAlla vilda

 
Författare: Birgitta Stenberg
Genre: Biografi
Ämnesord: kärlek, kultur
ISBN: 9113012924
 
Romantik:  5
Humor:  8
Lärorik:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Alla vilda är en länge väntad fortsättning på Birgitta Stenbergs uppmärksammade självbiografiska romansvit, som inleddes med Kärlek i Europa. Här skriver hon om den period på 50-talet då hon levde på Mallorca i en internationell krets av bohemer, konstnärer, författare, alkisar
En av höjdpunkterna i berättelsen är skildringen
av hovet kring Robert Graves i konstnärsbyn Deya.

Det speciella med Birgitta Stenbergs berättelser om sitt syndiga och slarviga liv är berättartonen, blandningen av självironi, koketteri och rättframhet, framförd på ett slags välbehärskad hemingwaysk lakonisk prosa.


Medelbetyg: 2,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Alla vilda :


Mimmi82 2005-03-04 22:10
"Alla vilda" är den näst sista delen i Birgitta Stenbergs självbiografiska serie bestående av "Kärlek i Europa", "Apelsinmannen", "Spanska trappan" och nu denna. Boken utspelar sig på femtiotalet då Birgitta levde bohemliv på Mallorca tillsammans med författare, konstnärer, älskare och älskarinnor. Dagarna bestod till största delen av sol, skapande och droger.
Att det är självbiografiskt är förstås intressant, och Birgittas dragning till kvinnor är mycket tydlig. Men förutom det var det tyvärr inte mycket som tilltalade mig, jag tyckte boken var tungläst och ganska rörig.
Betyg 1

LadyRed 2005-04-05 16:07
Obs!! Läs självbiografiska "Kärlek i Europa" innan denna, så förstår du handlingen bättre! "Alla vilda" är en fortsättning på "Kärlek i Europa", så om man ej förtår sig på den, läs den första FÖRST! Efter att ha läst "Kärlek i Europa" blev jag helt kär i Birgittas sätt att skriva! En underbar & häftig äldre dam som upplevt SÅ mycket! I denna 50-talets bohemliv på Mallorca-bok fascineras jag verkligen, blir avundsjuk! Tänk att få leva ut så som Birgitta gjort/gör! En sådan sak som ger boken det lilla extra är att hon gör nedslag i nutiden & låter läsaren få veta hur det gick med karaktärerna hon skrev om! Grymt häftigt!

Glöm inte att "Alla vilda" vann i kategorin årets bok med denna bok på årets QX Gaygala!!
Betyg 4

pippilin 2007-10-01 10:19
Hörde precis denna underbara berättelse om Birgittas leverne på cd-uppläsning. Det var en vacker berättelse som är självbiografisk och det gör inte saken sämre. Har inte läst "Kärlek i Europa" men det måste jag genast göra. Jag tycker att man hängde med bra i "Alla vilda" ändå.
Betyg 4

helix 2008-01-12 21:42
En bok som myllrar av konstnärsmänniskor. Eller, åtminstone tror jag att det är det Stenberg vill att det ska göra. Handlingen går enbart ut på hennes relationer till människorna hon träffar. Det går INTE jag igång på. Jag tycker generellt det är ointressant med romaner (biografier) som skildrar relationer, och i den här skriften finns INGET annat. Jag tycker det var särdeles ointressant.
Betyg 2

frökentulpan 2014-06-21 23:48
"alla vilda" fortsätter i de spår som "Kärlek i Europa" och uppföljarna plöjde upp. Jag kan tycka att man inte bryr sig lika mycket när Birgitta Stenberg skildrar andra, det är sig själv hon klarar bäst och som lyser starkast i romanen (även om det är kul på slutet då vi får vara med på återbesök hos flera av dem hon träffade på Mallorca på 50-talet).
"Kärlek i Europa" var en stor bokupplevelse för mig, "alla vilda" är - på vanligt uppföljarvis - en mindre. Fast tillräckligt bra.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Alla vilda


  Köp boken som film på cdon: