bokrecensioner boktips

Alla vilda

Författare: Birgitta Stenberg
Genre: Biografi
Ämnesord: kärlek, kultur
ISBN: 9113012924


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alla vilda är en länge väntad fortsättning på Birgitta Stenbergs uppmärksammade självbiografiska romansvit, som inleddes med Kärlek i Europa. Här skriver hon om den period på 50-talet då hon levde på Mallorca i en internationell krets av bohemer, konstnärer, författare, alkisar
En av höjdpunkterna i berättelsen är skildringen
av hovet kring Robert Graves i konstnärsbyn Deya.

Det speciella med Birgitta Stenbergs berättelser om sitt syndiga och slarviga liv är berättartonen, blandningen av självironi, koketteri och rättframhet, framförd på ett slags välbehärskad hemingwaysk lakonisk prosa.

Medelbetyg: 2,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alla vilda :
2005-03-04 22:10
"Alla vilda" är den näst sista delen i Birgitta Stenbergs självbiografiska serie bestående av "Kärlek i Europa", "Apelsinmannen", "Spanska trappan" och nu denna. Boken utspelar sig på femtiotalet då Birgitta levde bohemliv på Mallorca tillsammans med författare, konstnärer, älskare och älskarinnor. Dagarna bestod till största delen av sol, skapande och droger.
Att det är självbiografiskt är förstås intressant, och Birgittas dragning till kvinnor är mycket tydlig. Men förutom det var det tyvärr inte mycket som tilltalade mig, jag tyckte boken var tungläst och ganska rörig.
Betyg 1
2005-04-05 16:07
Obs!! Läs självbiografiska "Kärlek i Europa" innan denna, så förstår du handlingen bättre! "Alla vilda" är en fortsättning på "Kärlek i Europa", så om man ej förtår sig på den, läs den första FÖRST! Efter att ha läst "Kärlek i Europa" blev jag helt kär i Birgittas sätt att skriva! En underbar & häftig äldre dam som upplevt SÅ mycket! I denna 50-talets bohemliv på Mallorca-bok fascineras jag verkligen, blir avundsjuk! Tänk att få leva ut så som Birgitta gjort/gör! En sådan sak som ger boken det lilla extra är att hon gör nedslag i nutiden & låter läsaren få veta hur det gick med karaktärerna hon skrev om! Grymt häftigt!

Glöm inte att "Alla vilda" vann i kategorin årets bok med denna bok på årets QX Gaygala!!
Betyg 4
2007-10-01 10:19
Hörde precis denna underbara berättelse om Birgittas leverne på cd-uppläsning. Det var en vacker berättelse som är självbiografisk och det gör inte saken sämre. Har inte läst "Kärlek i Europa" men det måste jag genast göra. Jag tycker att man hängde med bra i "Alla vilda" ändå.
Betyg 4
2008-01-12 21:42
En bok som myllrar av konstnärsmänniskor. Eller, åtminstone tror jag att det är det Stenberg vill att det ska göra. Handlingen går enbart ut på hennes relationer till människorna hon träffar. Det går INTE jag igång på. Jag tycker generellt det är ointressant med romaner (biografier) som skildrar relationer, och i den här skriften finns INGET annat. Jag tycker det var särdeles ointressant.
Betyg 2
2014-06-21 23:48
"alla vilda" fortsätter i de spår som "Kärlek i Europa" och uppföljarna plöjde upp. Jag kan tycka att man inte bryr sig lika mycket när Birgitta Stenberg skildrar andra, det är sig själv hon klarar bäst och som lyser starkast i romanen (även om det är kul på slutet då vi får vara med på återbesök hos flera av dem hon träffade på Mallorca på 50-talet).
"Kärlek i Europa" var en stor bokupplevelse för mig, "alla vilda" är - på vanligt uppföljarvis - en mindre. Fast tillräckligt bra.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alla vilda
Liknande böcker:
Friday Night Lights
 H. Bissinger
Steve Jobs : En biografi
 W. Isaacson
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Born to run
 B. Springsteen
Ett dubbelt liv
 M. Fahlgren
Sonja Wigert
 I. Theien
Lucke & Lull : arvet e..
 B. Af Kleen