bokrecensioner boktips

Varför saknar ingen Benjamin?

Författare: Cecilia Hultberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186819361


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

«Varför saknar ingen Benjamin?» är en underhållningsroman.

Stens tillvaro är i gungning. Han blir allt mer pressad. Anledningen är Agnes.

Agnes, som bestämt sig för att börja ett nytt, behagligt liv som pensionär och umgås mer med Mildred, även om hon kan vara lite påfrestande ibland.

När Agnes en dag står och väntar på sin väninna i ett köpcentrum, ber en ung kvinna henne att passa barnvagnen med lille Benjamin medan hon går in på toaletten. Men kvinnan kommer inte tillbaka.

Av någon outgrundlig anledning handlar Agnes nu fullständigt irrationellt. Hon tar barnet med sig hem. Hon dröjer med att kontakta polisen och det underliga är att ingen tycks sakna Benjamin.

Förklaringen kommer som en obehaglig överraskning. Och fler ska det bli.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Varför saknar ingen Benjamin? :
2024-05-22 16:00
Om någon här av någon orsak skulle bli sugna på att läsa den här okända boken med sina fjorton år på nacken, så bör ni sluta läsa min mycket negativa recension här och nu. 😁
Den finns som e-bok för de som kanske blir nyfikna av titeln eller omslaget.
Varför saknar ingen Benjamin?
Ja, varför gör ingen det? Det är vad den nyligen pensionerade Agnes undrar över. Agnes som befinner sig i en galleria, i en okänd stad någonstans precis utanför Stockholm.
Agnes stod och väntade på sin evigt babblande väninna Mildred när en okänd kvinna med barnvagn bad Agnes om att hon skulle passa barnvagnen medan kvinnan gick på toaletten. Och Agnes tog hand om barnvagnen där lilla Benjamin ligger och sover. Men kvinnan, pojkens mor kommer inte tillbaka. Mildred gör däremot sin entré. Hon tror att det är Agnes barnbarn som ligger i vagnen. Mildred pladdrar på likt en papegoja och Agnes får aldrig tillfälle att berätta om barnet hon för tillfället passar. Och kvinnan kommer inte tillbaka för att hämta sitt barn. Så Agnes tar med sig barnvagnen hem till sig istället.
Hon försöker kontakta polisen- men orkar inte vänta i den långa telefonkön och bege sig till polisen gör hon av någon anledning inte.😩 Agnes har inga barnbarn och hennes hjärta fylls snabbt av kärlek till den lilla pojken.
Agnes har nyligen skilt sig och ska till att flytta till en lägenhet mitt i centrala Stockholm. Hon försöker åter kontakta polisen, men kommer åter igen inte fram till dem. 😫 Varken tv, radio eller tidningar talar om ett försvunnet barn. Är det ingen som saknar Benjamin? Vad har hänt med pojkens mamma?
När flyttgubbarna kommer så tar Agnes med sig Benjamin till den nya lägenheten i Stockholm. Där försöker hon åter ta kontakt med polisen men utan resultat.
En dag knackar det dock på dörren och utanför visar sig Benjamins mamma samt en rad för Agnes helt okända människor. Det visar sig snart att hon ovetandes har blivit en del av en ny dokusåpa där produktionsteamet lämnar ifrån sig barn till okända personer för att se hur de kommer att reagera. Produktionsteamet har varit inne i Agnes två lägenheter, såväl den gamla som den nya och satt upp hemliga kameror så att de tillsammans med tittarna har kunnat följa Agnes och Benjamin hela tiden.
Agnes får panik och det blir inte bättre när producenten hotar med att blanda in polisen, Agnes har ju mer eller mindre kidnappat pojken!
Agnes beslutar sig för att fly till Brasilien för att komma undan produktionsbolaget samt polisen.
Men produktionsbolaget är henne hack i häl...
Herre min skapare, en sådan urbota dum intrig har jag sällan kommit över! Det är så orealistisk och löjligt att jag knappt finner ord. Varenda karaktär känns orealistisk och korkad. Den är inte nödvändigtvis dåligt skriven, men den skulle verkligen ha behövt sig en ordentlig redigering då här finns massor av text som inte tar berättelsen framåt- snarare det motsatta. Och när själva intrigen väl är slut, så vill författaren av någon anledning få ut mer av boken- för hon envisas med att skriva ytterligare sjuttio sidor av detta sömnmedel till litteratur.
Jag har sedan 2013 sparat alla de böcker jag läst, vilket är ganska så bra och hjälpsamt. Jag ser nu att jag läst två andra böcker av Cecilia Hultberg: "Begravningsentreprenör Fridlunds fataliteter (2013)" och "Mogen, vild och galen (2016)". Jag har inga som helst minnen av dessa två böcker så de kan inte ha lämnat några djupa spår efter sig hos mig som läsare.
Det här är utan tvekan bland det mest banala jag läst på mycket länge!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Varför saknar ingen Benjamin?
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund