bokrecensioner boktips

Flickan i verkligheten

Författare: Kerstin Thorvall
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1964
ISBN: 9789100138349


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Hej då, då sticker jag." Pojken som hette Mikael stod framför henne i det grå novemberljuset. Han såg energiskt beslutsam ut och under armen hade han en stor mapp för teckningar. En tjock halsduk i halsen men ingenting på huvudet. "Jaha, hej då", sa flickan lamt och såg ut som om hon var någon som blev lämnad kvar och inte ville det. Det var precis efter morgonkaffet och hon satt fortfarande i nattlinnet. Uppkrupen på den breda sängen med en filt över benen. "När kommer du tillbaka tror du?" Hennes röst var liten och bedjande. "Hör du", svarade pojken hurtigt och osentimentalt, "det vet jag faktiskt inte. Men det blir väl någon gång framåt eftermiddagen." Kerstin Thorvall, 1925-2010, var en svensk författare, illustratör och journalist. Med sin självbiografiskt baserade roman Det mest förbjudna skapade hon en helt ny genre, den så kallade bekännelselitteraturen.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flickan i verkligheten :
2024-02-02 22:18
Den tredje och avslutande boken i trilogin om den unga naiva Lena Berg. Nu är hon färdig modetecknerska och dessutom gift med sin älskade Mikael. Men livet leker inte så som hon först trott. Ekonomiska problem råder för de unga tu och äktenskapet är inte heller någon dans på rosor.
Tyvärr tycker jag att det här var den sämsta av böckerna om Lena. Jag vill ha styrka från henne som karaktär. Istället blir det rena rama fasoner av en kommande dörrmatta från henne. Böckerna skulle ha kunnat vara så mycket bättre om Thorvall låtit Lena växa som karaktär istället för att förbli samma drömmande flicka genom alla de tre böckerna.
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flickan i verkligheten
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i Paris
 K. Thorvall
Flicka i april
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén