bokrecensioner boktips

Flicka i Paris

Författare: Kerstin Thorvall
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1963
ISBN: 9789100138332


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Trilogin om Lena handlar om en lantlig flicka som drömmer om att bli modetecknerska. Hon kommer också till den berömda skolan i Stockholm, där alla andra flickor redan ser ut som modeteckningar. Själv ser Lena ut som en pappersdocka Gud klippt itu och sen satt ihop fel. Liten upptill och tjock nertill, och vem vill se ut så? Inte Lena i varje fall. Men hon är lycklig över att hon nu får rita så mycket hon vill. Om hur Lena i Paris kommer in i den riktiga modevärlden, men inte alls glömmer Mikael och hur hon kommer hem och gifter sig med honom och hur det då gick - om det handlar Flicka i Paris och den avslutande delen Flickan i verkligheten. Första delen heter Flicka i april och var Kerstin Thorvalls debut som ungdomsboksförfattare. Kerstin Thorvall debuterade som ungdomsboksförfattare 1961 med Flicka i april, som fick ett hedersomnämnande i Bonniers pristävling om den bästa romanen för ungdomar. Den följdes av ytterligare två böcker om Lena: Flicka i Paris, och Flickan i verkligheten. Kerstin Thorvall är mycket välkänd och uppskattad som författare, illustratör och kåsör. Hon har skrivit en rad böcker för barn, ungdomar och vuxna och har, bland många andra utmärkelser, fått Astrid Lindgren-priset.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flicka i Paris :
2024-01-27 21:11
Andra boken i serien om unga modeälskande Lena Berg som drömmer om att bli modetecknerska. Jag har konstigt nog inga som helst minnen av dessa böcker från min ungdom även om jag åldersmässigt borde göra det.
Här försöker hon göra sig fri från sin kvävande moder, reser till Paris, råkar i trubbel och enbart längtar efter sin älskade Mikael.
Som karaktär känns Lena alltför svag och inte det minsta självständig för att jag helt ska fastna för henne.
Men jag avslutar trilogin nu med den tredje boken och hoppas att den lyfter henne som karaktär.
Slutbetyg, en stark 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flicka i Paris
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Flickan i verkligheten
 K. Thorvall
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i april
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén