bokrecensioner boktips

Flicka i april

Författare: Kerstin Thorvall
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1961
ISBN: 9789100138325


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Trilogin om Lena handlar om den lantliga flickan Lena som drömmer om att bli modetecknerska. Hon kommer också till den berömda skolan i Stockholm, där alla andra flickor redan ser ut som modeteckningar. Själv ser Lena ut som en pappersdocka Gud klippt itu och sen satt ihop fel. Liten upptill och tjock nertill, och vem vill se ut så? Inte Lena i varje fall. Men hon är lycklig över att hon nu får rita så mycket hon vill. På skolan finns också den farlig-snygga Mikael. Att han till slut väljer Lena och kysser henne vid Jenny Linds staty på Djurgården är ett mirakel, tycker Lena. Men hennes mamma och pappa tycker inte att Mikael är den man de vill se sin dotter gift med. Så de skickar henne till Paris för att glömma. Om hur Lena i Paris kommer in i den riktiga modevärlden, men inte alls glömmer Mikael och hur hon kommer hem och gifter sig med honom och hur det då gick - om det handlar resten av historien om Lena. Kerstin Thorvall debuterade som ungdomsboksförfattare 1961 med Flicka i april, som fick ett hedersomnämnande i Bonniers pristävling om den bästa romanen för ungdomar. Den följdes av ytterligare två böcker om Lena, Flicka i Paris och Flickan i verkligheten.Kerstin Thorvall är mycket välkänd och uppskattad som författare, illustratör och kåsör. Hon har skrivit en rad böcker för barn, ungdomar och vuxna och har, bland många andra utmärkelser, fått Astrid Lindgren-priset.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flicka i april :
2024-01-27 21:07
Kerstin Thorvall debuterade med den här ungdomsboken 1961. Om den artonåriga, strängt hållna familjeflickan som lämnar sin trygga småstadstillvaro, reser till Stockholm och börjar studera för att bli modetecknerska - sitt drömyrke! Ensamhet, svårigheter och kärlekslängtan drabbar henne.
Den är ganska så engagerande och välskriven, även om det är något med Lena som karaktär som inte helt tilltalar mig. Men jag fortsätter med andra boken i serien nu på direkten.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flicka i april
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Flickan i verkligheten
 K. Thorvall
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i Paris
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén