bokrecensioner boktips

Ripley Bogle

Författare: Robert McLiam Wilson
Genre: Roman
ISBN: 9100570176


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ripley Bogle är uteliggare, men han är också före detta Cambridge-student, entusiastisk läsare av skönlitteratur och en skarp livsiakttagare. Han har vuxit upp på Belfasts hårda gator men efter en rad svårigheter har han förflyttat sin person till London. Där vandrar han gata upp och gata ner, häcklande sin omgivning, återkallande sin eländiga uppväxt, analyserande sin situation. Under fyra långa vandringsdygn berättar han inlevelsefullt och vältaligt om sitt föregående liv om sitt nuvarande.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ripley Bogle :
2005-02-27 22:42
Första kapitlet gav löften om en njutningsfull läsning, tyvärr så infriades inte löftena. Efter tredje utläggningen om hur det känns att va hungrig började det bli lite tjatigt. Jag skulle inte rekomendera den till någon, även fast den är ok men inte mer än så...
Betyg 2
2007-08-29 14:19
Jag tycker att det var en läs och tankvärd bok. Jag tror inte att jag tycker att Ripley Bogle är en sympatisk person, han är ganska egosentrisk. Det verkar ibland att han verkligen vill leva det liv han lever, att det är "jobbigt" att leva ett "normalt " liv.
Betyg 4
Liknande böcker:
Mamma i soffa
 J. Virdborg
Quichotte
 S. Rushdie
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Samma Författare: