bokrecensioner boktips

Interaktionsdesign och UX : om att skapa en god användarupplevelse

Författare: Mattias Arvola
Genre: Roman
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789144122991


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Interaktionsdesign och UX är centrala begrepp inom den moderna digitala världen, och dess betydelse har ökat alltmer med teknikens snabba framsteg. Varje detalj i en digital produkt, från hur en knapp ser ut till hur en sida laddar, har potentialen att påverka slutanvändarens upplevelse på djupet. Som namnet antyder, handlar interaktionsdesign om hur människor interagerar med digitala produkter och tjänster.

För att förstå detta på djupet måste vi börja med att definiera "god användarupplevelse". Vad innebär det egentligen? En god användarupplevelse innebär inte bara att produkten fungerar som den ska, utan även att den är intuitiv, tillfredsställande och värdefull för användaren. UX tar hänsyn till alla aspekter av en persons interaktion med en produkt: hur den ser ut, hur den känns och hur lätt eller svårt den är att använda.

Men varför är det här så viktigt? I en alltmer digitaliserad värld där valmöjligheterna är oändliga, kan en dålig användarupplevelse leda till att användare snabbt överger en produkt till förmån för en annan. Det är därför designarbetet och dess fokus på användarupplevelse inte bara är viktigt, utan kritiskt för en produkts framgång.

Denna bok ger en omfattande överblick över hela designprocessen. Den inleder med att förstå användarens behov, vilket är hjärtat i alla designbeslut. Utan denna förståelse riskerar designen att bli meningslös. Efter att ha definierat användarens behov, går boken vidare till att omvandla dessa insikter till konkreta konceptidéer, vilket är en av de mest kreativa faserna i processen. Slutligen, när idéerna har formats, kommer testningen av prototyperna, vilket säkerställer att den slutliga produkten uppfyller användarens förväntningar.

Den andra upplagan av boken belyser viktiga och aktuella teman som GDPR, vilket är centrala för digitala produkter i Europa. Även ämnen som etik blir allt viktigare när tekniken utvecklas. Vi måste ställa oss frågor som: Är det etiskt att samla in data på det här sättet? Hur skyddar vi användarens integritet?

Boken tar även upp beteendedesign, vilket handlar om att förstå och formge produkter som leder till önskade beteenden hos användarna. Detta är särskilt relevant inom områden som hälsoappar eller finansiella tjänster där beteendeförändring kan ha djupgående effekter på individers liv.

I denna upplaga belyses också hur design kan ha en inverkan på samhället i stort, genom teman som hållbarhet och genus. I en tid då jämställdhet och inkludering blir allt viktigare, är det nödvändigt för designers att tänka på hur deras arbete påverkar olika grupper i samhället.

För yrkesverksamma som är involverade i design av digitala produkter är det viktigt att ständigt uppdatera sina kunskaper och tekniker. Tekniken förändras snabbt, och det som var relevant igår kan vara föråldrat idag. Denna bok erbjuder därför en djupdykning i de senaste metoderna och verktygen som kan användas för att skapa produkter som inte bara är funktionella, men som också erbjuder enastående användarupplevelser.

För studenter ger boken en solid grund att bygga på. Genom att kombinera teori med praktiska exempel ger den en konkret inblick i vad som krävs för att designa de digitala produkter och tjänster som formar vår värld idag och i framtiden.

Oavsett om du är en veteran inom UX eller bara börjar din resa, kommer denna bok att ge dig de verktyg och insikter du behöver för att framgångsrikt navigera i den snabbt föränderliga digitala landskapet.Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Interaktionsdesign och UX : om att skapa en god användarupplevelse :Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Interaktionsdesign och UX : om att skapa en god användarupplevelse
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund