bokrecensioner boktips

Skamgrepp

Originaltitel: Disclosure
Författare: Michael Crichton
Genre: Roman
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9780099303749


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Om sexuella trakasserier där den anklagade för ovanlighetens skull är en kvinna. Tom S., teknisk avdelningschef på ett dataföretag, väntar på befordran. Hans f.d. flickvän Meridith, hård, attraktiv, får chefsposten. Tom stämmer henne för sexuella trakasserier, när hon misslyckats med att förföra honom.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skamgrepp :
2023-06-06 14:12
Jag har aldrig förut läst något av Michael Crichton, men jag antar att han var ett känt namn. Jag ser att det var han som låg bakom böckerna om Jurassic Park och dessutom låg han bakom tv-serien, Cityakuten. Den här har filmatiserats med Michael Douglas och Demi Moore, men jag har inget minne av att ha sett filmen heller.
Jag undrar om Crichton visste vad sexuella trakasserier var? Men jag ska inte uttala mig alltför mycket om den saken, då jag efter dryga 100 plågsamma sidor, tackar för mig. Så vem vet vad som ska komma?
Den ofattbart vackra, suck, Meredith Johnson är den nya avdelningschefen på ett stort internationellt dataföretag. Majoriteten av de manliga anställda är inte lyckliga över detta. Thom Sanders, gift småbarnspappa- hade själv väntat sig bli befordrad till avdelningschef, istället blir det Meredith, som också visar sig vara hans fd. flickvän. Under ett möte försöker Meredith förföra Thom som drar sig undan henne- förvisso, efter att hon utfört oralsex på honom- och hon blir galen och utlovar hämnd på honom och snart anklagar hon honom för våldtäkt.
Av baksidestexten att döma så stämmer även Thom Meredith för sexuella trakasserier...
Jag tycker att själva grundidén till boken är intressant. Om en kvinna i chefsposition som trakasserar en manlig kollega som står under henne i hierarkin, men det här är så dåligt genomfört och karaktärerna är så ofattbart korkade.
Dessutom finns här massor av arbetsrelaterad litteratur där det känns som om jag satt på ett långdraget styrelsemöte gällande datorer, något som nära på fick mig att somna under läsandets gång!
Nej, ingenting för mig!
Ett äkta bottennapp, tyvärr!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skamgrepp
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund