bokrecensioner boktips

Skamgrepp

Författare: Lars Joelson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789186035990


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det var en vacker vårmorgon i början av maj. Maud, Terese, Sven och Hans stod på första tee beredda att starta säsongens första golfrunda på hemmabanan som de två paren hade gjort så många gånger.

De tillhörde 40-talisterna som skulle vända upp och ned på världen och som nästan var odödliga. Men nu började åldern ta ut sin rätt också för dem. Fast fortfarande fanns det liv och kraft att ta av. Än kunde det bli dans.

Det ingen av dem visste var att detta skulle bli sista golfrundan med gänget. Det som skulle bli en trevlig dag tillsammans slutade i katastrof. Och plötsligt hade deras välordnade medelklasstillvaro slagits i bitar. Ingen visste att den här vårmorgonen var början på ett nytt liv för några och slutet för andra. Ingen visste att nu var både Eros och Thanatos beredda att börja spela.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skamgrepp :
2023-06-02 19:51
Två par i den övre medelåldern, Hans och Maud och Sven och Therese är golffanatiker och åker ut för säsongens första golfrunda tillsammans. Sven och Thereses äktenskap blir enbart sämre och sämre då Therese tycker att Sven har blivit gammal och tråkig och sexlivet var det inte ens värt att tala om- samtidigt som Sven känner en allt större dragningskraft till Maud. Hans och Maud är inte heller särskilt lyckliga. En orsak är Hans alkoholberoende. På kvällen försvinner Hans spårlöst. Istället för att kontakta polisen beslutar sig Maud för att på egen hand ta reda på vad som har hänt sin man. Efter att hon mer eller mindre våldfört sig på Sven så beslutar han sig för att hjälpa till. Om han nu kommer att orka med det, Therese börjar ta nya initiativ till sex och kommer verkligen Sven orka med två kvinnors lust efter honom?
Som relationsroman så skulle den kunna vara riktigt bra. Det är ganska skönt att läsa en relationsroman om äldre individer.
Men spänningsintrigen förstår helt boken för mig där författaren valt att blanda in maffian och motorcykelgäng! Sedan är det alldeles för mycket ingående golftermer som tar upp alldeles för mycket av handlingen. Jag tror att jag förstår mer av ryska och kinesiska än vad jag gör om svenska golftermer!🤣
Slutbetyg, en stark 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skamgrepp
Liknande böcker:
Flickvänskontraktet
 A. Keiler
Jag är Gud
 M. Karim
Gökungen
 L. Marklund
De sju vindarnas hus
 A. Estberg
En mor
 M. Gorkij
Brevvännerna
 E. Åhman Owetz
Isrosor och spisrosor
 G. Ninnisdotter