bokrecensioner boktips

Kranarnas förlorade språk

Originaltitel: The lost language of cranes
Författare: David Leavitt
Genre: Roman
Utgivningsår: 1988
ISBN: 9100472131


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Styrkt av kärleken till sin nya älskare fattar Philip mod och berättar för sina föräldrar att han är homosexuell. Konsekvenserna blir dramatiska; fadern avslöjar att han haft homosexuella förhållanden och levt ett dubbelliv i många år. Familjeidyllen spricker och Philips mor ser sitt liv förvandlat till ett grymt skämt.


Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kranarnas förlorade språk :
2023-03-03 02:25
Jag fortsätter i mitt uppdrag med att beta av gamla och bedrövligt dammiga böcker från mina bokhyllor.
Genren "Komma ut ur garderoben" är något jag aldrig läser. Bortsett från ett par böcker av Jonas Gardell så kan jag inte på rak arm komma på en endaste bok jag läst om detta ämne. Kanske att de som skrivs för det mesta riktar sig åt en yngre målgrupp? Men det här är en vuxenroman.
Efter ett antal år bestämmer sig Philip för att "komma ut" inför sina föräldrar. Han är för första gången på mycket länge lycklig och förälskad i Elliott, som kanske inte delar hans känslor? Det är mitt under Aids-skräcken i New York. Men Philip är säker på sin sak. Och hans föräldrar är ju allmänbildade, liberala individer, så det måste helt enkelt gå bra. Det är vad han intalar sig.
Elliotts rumskamrat, Doreen, afroamerikanska och lesbisk varnar Philip. Hon saknar sin familj varje dag. En familj som helt vänt henne ryggen.
Men Philip låter sig inte avledas och en dag tar han det avgörande beslutet och berättar för sina föräldrar, Rose och Owen om sin homosexualitet.
Och det är där den här fascinerande och komplicerade romanen tar sin början. Det visar sig nämligen att hans far, Owen också är homosexuell, men sprungen ur en annan generation har han försökt förtränga denna "sjukdom" så mycket som möjligt, tills det slutligen inte längre går. Och modern Rose, en av de mest egocentriska karaktärer jag läst om på mycket länge- oroar sig mest för hur det ska gå för henne själv. Vad ska familj och vänner tänka? Som hon kommer att få skämmas!
En överraskande bra roman med ett mycket engagerande och komplicerat persongalleri. Jag läser gärna fler böcker av författaren!
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kranarnas förlorade språk
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom