bokrecensioner boktips

Hans fru

Originaltitel: Sa femme
Författare: Emmanuèle Bernheim
Genre: Roman
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9137108107


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Claire är en ung distriktsläkare som arbetar i en mindre fransk stad. Hon lever för sitt arbete men inleder trots det ett passionerat förhållande med Thomas, en byggnadsarbetare som hon möter av en slump. Snart kretsar hela hennes intresse kring honom och deras korta möten och hon samlar minnen från mötena i skrivbordslådan. Välskriven, lättläst och lite gåtfull kärleksberättelse.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hans fru :
2022-12-06 16:23
Claire är en framgångsrik ung läkare med praktik i bostaden. Hon bor och arbetar i en mindre fransk stad. Hon lever för sitt arbete som betyder allt för henne. Hon är skild, men träffar sin ex-man till och från. Han har lätt för att gråta. Själv är hon kontrollerad. Eller är hon?
En dag träffar hon Thomas Kovacs. Han är byggnadsarbetare och det uppstår genast en attraktion mellan dem. Han berättar från första stund att han är gift och har två barn och att han inte tänker lämna sin familj. Hon blir hans älskarinna. Thomas tar tre sockerbitar i kaffet. Tre sockerbitar lägger hon i sin skrivbordslåda, som ett minne av honom den dagen han lämnar henne. Efter varje kärleksakt tar hon upp hans använda kondom och lägger de i lådan där hon förvarar sockerbitarna. Hon tänker på honom hela tiden, drömmer om honom, målar upp katastrofscenarion där han är offer och där hon som läkare ska rädda livet på honom. Även Claire blir besatt. Den här boken slutar dock lite annorlunda, med en liten tvist på slutet.
Det är inte någon stor läsning det här heller. Men jag tycker ändå bättre om den än "Sinnenas tid". Och de påminner starkt om varandra, i mitt tycke.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hans fru
Liknande böcker:
Norna
 G. Nilsson
Vitt slödder
 C. Rydberg
Sanatoriet
 S. Pearse
Renegater
 K. Östergren
En gentlemans egendom
 C. Gaskin
Norna - Gäst
 J. Jensen
Kråknatten
 B. Spong
Andromeda
 T. Bohman
Livbåt nr 2
 M. C Banning