bokrecensioner boktips

Kirskålsgrannar

Författare: Jenny Clevström
Genre: Roman
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177993742


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kärlek, konkurrens och vackra trädgårdar på den skånska landsbygden.

Pommie Dahl är bygdens trädgårdsstjärna med Österlens mest prunkande rosor och tätaste lavendel. Men när trädgårdscelebriteten Frank Blumer flyttar in i huset bredvid, hotas plötsligt hennes ställning. Pommie gör allt för att inte hamna i underläge gentemot sin nya granne, en man som vet att njuta av livet och som charmar de flesta på sin väg. Frank, å andra sidan, verkar inte riktigt vara med i samma tävling som Pommie. Eller?

I sin strävan efter att vinna den årliga skördefesttävlingen påbörjar hon en utredning av Frank och finner både det ena och andra. Varför lyser hans äpplen som om de vore radioaktiva? Och vad har han egentligen på gång med pomologen, mustmakaren och tillika en av jurymedlemmarna i skördefesttävlingens kommitté, Carl?

Kirskålsgrannar är en lättsam trädgårdsroman om konkurrens, kärlek och att våga bryta sig loss från gamla mönster. Med humor, vackra trädgårdsmiljöer och njutbara smaksensationer får vi under en rekordvarm sommar följa Pommies upptåg på den skånska landsbygden på väg mot höstens klimax, skördefesttävlingen. Hur långt är Pommie beredd att gå för att vinna tävlingen? Och är hennes starka känslor för Frank egentligen något annat än vad hon tror?

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kirskålsgrannar :
2022-05-11 00:17
Trädgårdsfeelgood.
Problemet är att jag gillar egentligen inte feelgood, då jag upplever de som extremt förutsägbara och alltid skrivna efter en och samma mall. Gillar man genren så är det här nog en liten pärla att läsa. Den är välskriven och småmysig på sina håll. Även om jag själv nästan redan glömt den.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kirskålsgrannar
Liknande böcker:
Knäppgökar
 W. Self
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Handens rörelser
 F. Stenroth
Kaffe, kaka och kremer..
 K. Nedergård
Den dagen den sorgen
 J. Larsson
Olympia
 M. Kallentoft
Jag ropar till havet
 M. Lagerman