bokrecensioner boktips

Kärleksbrev till en amerikan

Författare: Annette Kullenberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 1976
ISBN: 9789173899956


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Medan Vietnamkriget pågår utspelas en kärlekshistoria där kärleken övergår i en förödande passion. Polly som är en svensk hemmafru med litterära ambitioner förälskar sig en amerikansk tv-producent.
- Vad tänker du när du censurerar bor de värsta färgbilderna av de uppfläkta kropparna och de blodiga barnen? Vad gör du åt kriget?
Polly försöker klara av de korta intensiva mötena med en man hon inte kan leva utan. Hon ställer honom till svars för kriget, för den bild han har makten att ge omvärlden. Skräcken griper henne när hennes make, K., börjar ana att något pågår. Ett förräderi. Deras lilla dotter Fanny blir allt tunnare och glider bort.
- Hur många soldater befaller du över? Indirekt, osynligt, som de stora fältherrarna? Varför i herrans namn skjuter de ibland rakt in kameran?
De intensiva erotiska mötena mellan Polly och hennes amerikanske älskare kommer alltmer att likna de tillfälliga pauser som görs vid omgrupperingar. När ingenting finns att filma kvarstår besattheten och ångesten. Vem ska vinna kriget? Vem ska dö?
Frågorna som inte får något svar ligger under de båda älskandes möten ?medan du häller upp ännu ett glas champagne och viskar: Baby, kom hit? Ibland frågar jag mej:
Hur amerikanskt kan livet bli??
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärleksbrev till en amerikan :
2022-04-20 23:01
Annette Kullenberg (1939-2021) var en underbar och mycket humoristisk kulturpersonlighet, och det här är en mycket välskriven roman. Men det är också allt för mig. Mänger av svammel, svår att komma in i, svårt att hänga med i berättelsen. Vem är vem? Vilka handlar det om? Det är knappt att jag vet!
Tyvärr, så är inte det här en bok som faller mig i smaken!
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kärleksbrev till en amerikan
Liknande böcker:
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en