bokrecensioner boktips

Korsettsyndromet

Författare: Didi Örnstedt
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789189373914


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den 62-åriga Ottilia Sund går sitt åldrande till mötes med en blandning av uppgivenhet och trots. Rullatorn hon fått för sin skolios står under en presenning på balkongen, istället använder hon en käpp. Hemtjänst har hon tackat nej till, hon ska inte bli som sin mor. Hon ska klara sig själv.

När den charmiga medelålderskvinnan Desirée Olsson flyttar in i huset förändras tillvaron drastiskt. Ottilias farhågor och förväntningar ställs på ända av Desirées framfusighet och vänskap.

"Korsettsyndromet" är en lättsam feelgood om och för mogna kvinnor. Åldrande, kroppskomplex och en weekend i Istanbul tar plats i denna härliga och lättsamma lyssning.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Korsettsyndromet :
2021-08-30 21:29
Den är riktigt välskriven och det finns ett flertal mycket finurliga formuleringar här. Men det är också allt. Jag vet inte riktigt vart den tappar för mig. Jag tyckte att den började mycket lovande, men när jag väl kommit till halva boken är jag så utled att jag inte annat kan än att radera den.
Ottilia Sund är en mycket ensam kvinna som glor ner i marken, med stor puckelrygg till följd av svår skolios- något jag inte visste man kunde få pg av sjukdomen? Folk på gatorna stirrar efter henne. Som tur är har hon sin bästa väninna Desirée som också är hennes granne. Damerna har bokat en resa till Turkiet.
Sedan är det enbart massor av självömkan och reflektioner över samhället, det världspolitiska läget samt ganska mycket fördomar om hennes "medmänniskor". Jag gillar inte böcker som är extremt politiskt vinklade och det anser jag att den här är. Och tyvärr gillar jag inte heller Ottilia som karaktär. Hon har gått igenom många svårigheter i livet, men jag känner ändå ingen sympati för henne som karaktär då det enda hon gör är gnäller, tycker jag.
Inte en bok för mig alltså!
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Korsettsyndromet
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt