bokrecensioner boktips

Dit vägen bär

Författare: Marie Hedegård
Genre: Roman
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789188753038


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Huvudpersonen Ellen tar sin egen lust på allvar, i Marie Hedegårds roman. DIT VÄGEN BÄR är en roman i feelgood-genren där du får följa Ellen några år efter debutromanen SÅ NÄRA BARFOTA. Romanen är helt fristående.

ELLEN, nyss frånskild och med utflugna barn, bestämmer sig för att våga pröva något helt nytt i livet. Efter tjugofem år som hustru och mor är det verkligen hennes tur. En sömnadskurs på en folkhögskola i Småland lockar och där lär hon känna nya, spännande människor. Tillsammans med tre av dessa är Ellen med och renoverar en gammal buss för att med den styra söderut. Målet är byn Torrox på den spanska solkusten som 82-åriga Ingrid har drömt om i sextio år.

Vi får följa fyra kvinnors våghalsiga resa genom Europa i en renoverad småländsk stadsbuss. De fyra har olika mål med resan och drömmarna krockar med varandra. Sakta lär Ellen känna medresenärerna och nya sidor av sig själv. Och i Sevilla väntar någon redan på henne.

DIT VÄGEN BÄR är en roman om hur långt man är beredd att gå för att förverkliga sina drömmar. Moderskapet är en källa till lycka men var går gränsen mellan att bry sig om och lägga sig i?

Det här är den fristående fortsättningen på romanen SÅ NÄRA BARFOTA.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dit vägen bär :
2020-08-14 12:28
Jag tycker det känns som om snart varenda författare skriver serier där man får följa huvudpersonen i en rad böcker. Missförstå mig inte, det finns många bra serier med böcker, men så finns det också dem som skriver enorma serier med samma karaktärer om och om igen och personligen känns det enbart som att de gör det för ekonomisk vinnings skull.
Ibland tycker jag det är skönt med författare som skriver separata romaner med nya karaktärer och nya handlingar. Tyvärr tycker jag det blir allt fler som inte gör det.
Jag läste Marie Hedegårds debutroman: Så nära barfota (2016) och jag tyckte om den. Tyckte det var en engagerande kvinnoroman om en medelålders kvinna som bryter upp och finner sig nya vägar i livet under en resa till Afrika. Debutromanen satte jag en 4:a i betyg från mig och den kan jag dessutom rekommendera.
Men den här fristående fortsättningen, jag förstår inte ens varför jag måste följa karaktären Ellen igen. Den känns mest onödig, långdragen och riktigt trist.
Jag hoppas på engagerande romaner med nya karaktärer i nästa bok, för Marie Hedegård skriver bra, men den här boken kan jag inte rekommendera!
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dit vägen bär
Liknande böcker:
Lektor Viktoria
 L. Drougge
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Samma Författare: