bokrecensioner boktips

Selektiva Selma

Författare: Josefine Sandblom
Genre: Roman
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789178615537


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Selma är inte nöjd med speciellt mycket i sin pensionärstillvaro i Motala. Ingenting alls, för att vara exakt. Hennes få vänner har dött i cancer och annan jävelskap, och hon önskar allt oftare att hennes trista karl ska gå samma väg till mötes. För att behålla någon form av livslust och uppleva spänning i livet rör hon sig lite utanför lagen.

I Borensberg två mil därifrån saknar Eva-Lisa sitt sociala nätverk. Hon lämnade Stockholm för kärlekens skull, men mannen i fråga har nu lämnat henne för grannens artonåriga dotter. Kvar blev hon med deras tolvåriga son, skammen, huslånet och ett underbetalt jobb på Motala Lasarett.

När Selma tvingas åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de två kvinnorna. En trevande vänskap växer fram och efter det blir ingenting någonsin sig likt igen.

Selektiva Selma är en roman för dig som älskar feelgood med både svärta och humor. För läsarna som älskade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, En man som heter Ove och Marian Keyes böcker.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Selektiva Selma :
2020-08-12 20:13
Det finns vissa fragment i boken som är ganska underhållande, men på det stora hela så ger den här boken mig ingenting. Historien med Eva-Lisa är trist, jag vet inte hur många böcker jag läst om detta, kvinna med barn blir lämnad av make som träffar ny ung kvinna och så lite intriger däremellan. För mig blir det förutsägbart och ointressant. Historien med Selma är bättre, men jag fann karaktären Selma ganska omogen. Och fann det ganska löjligt att en 70-årig kvinna nästan enbart levde på pommes frites och chips. Bäst tycker jag om karaktären Fridolf.
Den här typen av böcker behöver mer humor, nu sticker den inte ut från mängden utan är som nästan alla andra böcker inom feelgood-genren. Den är inte dålig och inte heller dåligt skriven, men den ger mig absolut ingenting.
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2
Liknande böcker:
Där kärleken bor
 A. Ledig
Knutby
 J. Bonnier
Blandade kort
 G. Ekelöf
Till låns
 B. Plain
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn