bokrecensioner boktips

Den hemlige gästen

Originaltitel: Entertaining Ambrose
Författare: Deirdre Purcell
Genre: Roman
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9789100577223


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mitt namn är May Lanigan. I dag, den 20 april 2000, fyller jag fyrtiofyra, och jag håller sakta på att förlora förståndet.Det började gå utför för exakt nio månader sedan. På dagen. Lördagen den 20 september 1999. Klockan halv sju på morgonen. Ett öronbedövande, ihärdigt knackande som aldrig ville ta slut.

May Lanigan förlorar inte förståndet. Men hon skulle ha skäl att göra det: Det är polisen som knackar på och meddelar att hennes man är häktad för ekonomiskt brott. Innan hon ens har hunnit smälta den fullständigt överraskande nyheten - de har ju levt ett välordnat liv, hon och Clem, med sina sex söner och ett prydligt hem som hon har ägnat dagarna åt att ta hand om - får hon av sin inneboende gamla och mycket elaka faster veta att Clem har varit otrogen. May är naturligtvis inte beredd att tro henne hur som helst, men när det uppdagas att förförerskan är dottern till Mays bästa vän, måste hon se sanningen i vitögat. Och som om det inte vore nog börjar det hända saker med hennes söner.Till Mays räddning kommer inte bara en hemlighetsfull besökare, utan också de oanade krafter som börjar sjuda i hennes inre. Hon förvånar sig själv med att ta upp kampen om Clem, reser till Spanien för att söka upp honom där han gömt sig undan polisen. Hon har fått mer än sin beskärda del av olycka men hon återvinner till slut kanske mer än hon har förlorat. Hon kämpar för sina söner, för sin rätt till eget liv och kanske till och med ny kärlek, och hon gör det med mod, tapperhet och en befriande dos humor.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den hemlige gästen :
2020-08-11 20:22
Herre min skapare, en sådan infernaliskt långdragen bok! Jag förstår ärligt talat inte varför jag läste ut hela boken. Den här typen av böcker brukar jag ju ge upp på efter en 30-50 sidor. Men inte den här. Anledningen är troligtvis den att den är väldigt oförutsägbar, något den här typen av böcker inte brukar vara. Jag blev hela tiden förvånad över de nya spår som romanen tog.
Vissa partier tycker jag är ganska bra och May är en ganska intressant karaktär att följa. Men det största problemet jag ändå har med den här boken är att det känns som om Deirdre Purcell inte riktigt bestämt sig för vad hon skulle skriva. En feelgood, en stark roman om en kvinna vars make är otrogen och vars två söner dör eller någon form av släktsaga om försvunna mödrar. Det känns faktiskt till och från som om det är två böcker i en. Sedan blir jag inte klok på Ambrose, Mays skyddsängel? som enbart hon kan se.
Vissa delar som sagt är ganska bra och den är väl välskriven, men det här är ingenting som jag personligen kan rekommendera.
Slutbetyg, en stark 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den hemlige gästen
Liknande böcker:
Syster Josephine
 J. Traynor
Allegro Pastell
 L. Randt
Svarta Änglar
 R. Chance
Skamgrepp
 M. Crichton
Skamgrepp
 L. Joelson
Drömmen om Ngong
 L. Hagerfors
Framåt natten uppklarn..
 L. Hagerfors
Natten
 S. Gordan