bokrecensioner boktips

Ogjort

Författare: Doris Dahlin
Genre: Roman
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177750789


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"En nära vardagsskildring med genomträngande iakttagelser av bistra förhållanden. Doris Dahlin skriver om starkt rörande öden utan att bli kladdigt känslosam"
Dala-Demokraten

I en liten västerbottnisk by bor de. Den arga kärringen som anser att man inte kan vara en vän liten blomma när man har att göra med skitstövlar, den unge mannen som försöker springa ifrån sitt liv och lärarinnan med sina mörka hemligheter.

Det är bara på ytan det är lugnt. Tills städerskan Elena släpps in i deras hem. Hon ser inte bara damm och smuts utan också allt det andra som sopats undan.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ogjort :
2020-08-08 11:38
Jag vill ju tycka om den här romanen. Jag älskade hennes, Vi vet nog vem du är (2009), men tyvärr har inte hennes böcker som kommit efter dem- varit lika bra och engagerande. Den här boken är välskriven och jag har ju anor från de här små byarna uppe i Norrland som hon beskriver i den här romanen.
Men herre min skapare en sådan infernaliskt trist bok. Det är tristess sida upp, sida ner. Trista karaktärer och en nästan deprimerande handling. Nej, det här var inte bra.
Jag hoppas på att Doris Dahlins nästkommande böcker mer är i stil som "Vi vet nog vem du är" för den var verkligen superb.
Men det här är ingenting som jag kan rekommendera.
Tyvärr.
Bottenbetyg!
Betyg 1
Liknande böcker:
Där kärleken bor
 A. Ledig
Knutby
 J. Bonnier
Blandade kort
 G. Ekelöf
Till låns
 B. Plain
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn