bokrecensioner boktips

Morgondagens post till Vidhäll

Författare: Solja Krapu-Kallio
Genre: Roman
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789178091294


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Trettioettåriga Iris jobbar på postsorteringskontoret i norrländska Vännäs. I tio år har hon som lantbrevbärare lärt känna alla längs sin rutt. Här finns bland andra trevliga markägarna Margit och Bertil Hägglund, den excentriska och utsvävande nagelskulptrisen Desiré, och den gamle mannen Egon Rask, som punktligt står vid sin brevlåda varje dag och väntar in Iris. Han får sällan någon post, men passar alltid på att växla några ord om väder och vind. Men Iris är inte bara lantbrevbärare. Hon är också medium. Medan hon åker runt och levererar sin post extraknäcker hon som Tamara på telefontjänsten Tamaras framtidslinje . En mycket hemlig sidoverksamhet som bara hon och nagelskulptrisen Desiré känner till. Så en dag visar det sig att en av dem som ringer till Tamara också är en av hennes postkunder. Snart har Iris blandat ihop sina roller och styr medvetet händelserna genom sina spådomar. Allt slutar givetvis i dramatik och kaos, men får Iris att inse vad som är rätt och viktigt för henne i livet. Morgondagens post till Vidhäll är en varm och underfundig berättelse om livet, ödet och människorna längs en brevbärarrutt på den norrländska landsbygden. Det är också en berättelse om att det bara är du själv som kan välja och påverka din väg i livet.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Morgondagens post till Vidhäll :
2020-08-07 12:30
Jag föll direkt för baksidestexten. Och jag vill ju tycka om den här boken. Jag har ju själv anor från de små byarna utanför Umeå där den här berättelsen utspelar sig.
Men för mig är den här boken som ett glas ljummet vatten. Den är inte extremt dålig, den är inte dåligt skriven- den är bara ointressant. Trista karaktärer som jag inte kan relatera till. Trist handling. Jag antar att det här ska föreställa någon form av feel-good roman, men för mig blir det en, feel-nothing bok.
Ingenting som jag personligen kan rekommendera, men det finns säkerligen de som kommer tycka mycket om den här romanen.
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Morgondagens post till Vidhäll
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt
Samma Författare: