bokrecensioner boktips

Där kräftorna sjunger

Originaltitel: Where the crawdad sings
Författare: Delia Owens
Genre: Roman
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789137154831


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Internationell succé - nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne "Träskflickan" och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv. "Där kräftorna sjunger" var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.
Medelbetyg: 4,29 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Där kräftorna sjunger :
2020-07-26 12:01
Till och från tycker jag den är ganska okej samtidigt som det här utan tvekan är en av de mest överreklamerade romaner jag läst på mycket länge enligt mig. För samtidigt som den har partier som är okej, har den partier som är ointressanta och som känns mer som sagor än något annat. Den är dessutom alldeles för orealistisk för mig och för stunden så slutar jag lyssna efter halva boken eftersom jag trots att den har partier som är okej, är ointresserad av hur den slutar. Kanske att jag någon gång i framtiden lyssnar om den och då ger den ett högre betyg. Den är välskriven men det här är inte en bok som jag skulle orka att läsa för hand.
Mitt slutbetyg för tillfälligt blir, en stark 2:a!
Betyg 2
2021-01-12 23:13
Där kräftorna sjunger av Delia Owens har jag varit riktigt nyfiken på ett tag. De flesta bokbloggar jag har sett har lovprisat den och den var ju ifjol vinnare av utmärkelsen Årets bok. Så jag önskade mig den i julklapp, och minsann fick jag den!

Och jag kan inget annat säga att det är en underbar bok. Det är gripande att följa den ensamma flickan Kya från barndom till vuxen ålder. Hennes upplevelse är att hon alltid blir lämnad. Lämnad av mamman, lämnad av syskonen, lämnad av fadern. När hon möter kärleken blir hon på nytt lämnad.

Men hon har vänner. Hon har fiskmåsarna och hon är omgiven av ett myller av liv i träsket. Det finns ingen med större kunskaper om våtmarkens växter och djur än hon. Det är dock ytterst få i omgivningen som förstår det.

Jag är ingen större vän av miljöskildringar i böcker. Ofta tycker jag att de skymmer historien. Men i Där kräftorna sjunger är de en mycket stor del av upplevelsen. Vem kunde väl ana att ett träsk kunde vara så intressant?

Detta är en bok som kommer att stanna kvar i mig. Har ni inte läst det, så gör det!
Betyg 5
2021-12-06 20:59
Skildring om den ensamma flickan Kya och hennes tankar och funderingar. Hur hon överlevde ensam ute i våtmarken trots att hon bara var ett barn. En bok man kommer minnas länge.
Betyg 4
2022-03-09 22:36
Att den här blivit så framgångsrik är inte konstigt. Det är en berättelse som lämnar få oberörda. Ett drama om ensamhet, en kärlekshistoria och en kriminalgåta, allt-i-ett. Dessutom i en annorlunda miljö.

Inledningen som beskriver en övergiven flickas uppväxt är stark. Berättelsen blir ljusare och varmare för att till sist bli riktigt spännande. Det räcker inte till toppbetyg men jag rekommenderar alla att läsa den. En pärla.
Betyg 4
2022-04-07 19:01
Boken visar det fina i en samtidigt sorglig historia. Bra läsning!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Där kräftorna sjunger
Liknande böcker:
Drömmen om Ngong
 L. Hagerfors
Framåt natten uppklarn..
 L. Hagerfors
Natten
 S. Gordan
Topekaskolan
 B. Lerner
Trilogin
 J. Fosse
Detaljerna
 I. Genberg
Inte utan min syster
 Å. Hellberg