bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Efter flykten : Nutids..
Eldflugorna
Fallet Ingegerd Bremssen
Hjärtat söker nödhamn
Människor på en ö
Möten i Marocko : Nuti..
Paradisets portar
Trolldryck
Varför kom du på ängen?
Liknande böcker:
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen svarta systern

 
Författare: Dagmar Edqvist
Genre: Roman
Ämnesord: politik, hälsa, mord, religion, historia, kärlek, kultur, spänning, äventyr, afrika, 1950-tal, rasmotsättningar
Utgivningsår: 1961
ISBN: 9789100159207
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Afrikas öde och en handfull afrikanska öden flätas samman i en dramatisk och spännande handling i Dagmar Edqvists roman Den svarta systern. Evie Wilson, hustru till en flodinspektör, hittas en morgon mördad i sin ensliga bungalow långt ute i bushen. Vem är den skyldige? Tjänaren som försvann? Den svarta väninnan Rosana som kom på besök med en försoningsgåva efter ett stort gräl? Den äkta mannen som hade ett inte alldeles tillfredsställande alibi?

Det hela ter sig till en början som ett rasmord och känslorna piskas upp i det fredliga hörn av Tanganyika där händelserna utspelas. Med stor finess låter Dagmar Edqvist gåtans vidare utveckling ge en spegel av ett afrikanskt land som då nått ett långt stycke mot sin frigörelse. Hon ställer mot varandra människor av gamla och nya skolan. Fördomar och oförstånd finns både hos svarta och vita likaväl som människokärlek och god vilja; de senare egenskaperna företräds framförallt av en färgad advokat och en domare med svensk bakgrund. Tillsammans ger de sig in på att finna den svåråtkomliga lösningen och bringa rättvisan till seger och upprörda sinnen till ro.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den svarta systern :


BlommigaBarbro 2020-04-05 01:17
Jag har tidigare läst ett flertal böcker av Dagmar Edqvist och uppskattat de alla. Det här är inget undantag, tvärtom tror jag nästan att det här är den bästa boken jag läst av henne. Den är så fantastiskt välskriven denna roman med vissa thrillerinslag att det känns som om jag själv är med i handlingen till 50-talets Tanganyika med dess rasism och fattigdom men där också vänskap, drömmar och kärlek spelar roll. Det här är mycket mer än någon vanlig ordinär thriller och jag gillar det mycket att inte i förhand veta vad som komma skall. Till skillnad från många andra äldre författare så känns alltid Edqvists språk aktuellt och hon skrev alltid engagerande utan att rucka vid svåra problem. En mycket bra och färgstark roman som jag verkligen kan rekommendera.
I en väldigt bra uppläsning av Ing-Margaret Lackne dessutom!
Slutbetyg, en mycket stark 4:a!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den svarta systern


  Köp boken som film på cdon: