bokrecensioner boktips

Varför kom du på ängen?

Författare: Dagmar Edqvist
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kärlek, framtid, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 1981
ISBN: 9789100159429

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En sommar på Gotland i slutet av 60-talet möts två ungdomar vid en utgrävning. Ann Jakobsson studerar arkeologi och är dotter i bondgården på vars mark utgrävningen sker. Mats Ring deltar som tecknare och fotograf.

Senare i Stockhom återupptar de kontakten. De nalkas varandra från skilda utgångspunkter. Ann är trygg, med djupa rötter i den gotländska landsbygden. Mats, uppvuxen hos fosterföräldrar och på pojkhem, har inga rötter någonstans. Hon är akademiker, van att uttrycka sig i ord, och han konstnär med bilden som språk. Men de finner varandra, flyttar ihop och gifter sig så småningom. Och fastän de älskar var andra medför deras skilda bakgrund och inriktning konflikter, som sätter deras äktenskap på hårda prov.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Varför kom du på ängen? :
2016-12-15 19:07
Engagerande roman om ett ungt äktenskap på 60-talet, skrivet ur ett tidigt feministiskt perspektiv. Jag har aldrig tidigare läst något av Dagmar Edqvist, även om jag mycket väl kände till hennes författarskap, men nu har jag varit på antikvariat och handlat på mig två till av hennes romaner. Varför kom du på ängen?, är välskriven och intressant. Kan varmt rekommendera den! Det enda negativa jag kan komma på, var att kapitlen var lite i längsta laget, 70,80 sidor långa. Annars var den mycket bra!
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Nattavaara
 T. Engström
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs