bokrecensioner boktips

Fallet Ingegerd Bremssen

Författare: Dagmar Edqvist
Genre: Roman
Ämnesord: hälsa, psykologi, spänning, ungdom, våldtäkt, rättegångar, fängelse, 1930-tal
Utgivningsår: 1937
ISBN: 9789100159238

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Och Ingegerd blev kvar, ännu mera ensam, mera förlorad än hon hade varit innan han kom. Hon stod stilla, höll sig upprätt; hon vågade inte se tillbaka på det hon hade gjort, inte framåt på det hon måste igenom. Hennes förlamade tankar och känslor slöto sig om detta enda: hålla sig upprätt.
Efter att ha utsatts för en överfallsvåldtäkt faller den unga distriktssköterskan Ingegerds liv samman. En sträng uppfostran har lärt henne att heder är den största dygden, och hon bryter därför förlovningen med sin fästman och ger sig iväg. Men våldtäktsmannen kommer i hennes väg återigen och den här gången kan hon slå tillbaka, Ingegerd grips av skräck och hon skjuter honom. Gripen för överlagt mord förs hon till sinnessjukhuset för att utredas, och där möter hon läkaren Thomas som var samma person som tagit emot henne den där ödesdigra natten för länge sedan. Thomas lyckas vinna Ingegerds förtroende och gör allt för att få henne frikänd.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fallet Ingegerd Bremssen :
2018-12-28 00:33
Åter igen en riktigt bra och förvånansvärt modern roman av Dagmar Edqvist. Jag känner för bokens huvudkaraktär, Ingegerd och kan lätt ta del av handlingen som är både spännande, dramatisk, sorglig som tankeväckande. Precis som i de tidigare böcker jag läst av Dagmar Edqvist är språket mycket bra och jag som läsare kan inte annat än att sträckläsa. Jag kan riktigt varmt rekommendera den här romanen som har snart åttiotvå år på nacken!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4
Liknande böcker:
Sen for jag hem
 K. Smirnoff
Öppna din famn
 G. Årestad
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Fiskande kattens gata
 J. Földes