bokrecensioner boktips

En trött mammas dagbok

Författare: Gill Sims
Genre: Roman
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177797364


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är dags för skolstart och mamma Ellen har bestämt sig: Det är nu det ska hända. Den här gången ska hon fixa det. Hon kommer att bli Årets mamma. Lätt!
Allas matsäckar ska vara packade i förväg, barnen ska vara rena, utsövda och välkammade. I god tid ska hon ha flätat hår, packat nyttiga (och självklart hemlagade) snacks samt planerat och bokat in barnens alla fritidsaktiviteter. Dessutom ska hon ha en ängels tålamod, aldrig brusa upp och definitivt inte svära.
Problemet är bara det att Ellen ständigt försover sig, inte har en aning om hur man flätar hår, inte får ur sina barn mycket annat än uppgivna suckar och att hon ofta bränner vid maten. Faktum är att hon helst av allt bara vill ligga i soffan, dricka vin och muttra svordomar.

Med rapp, avväpnande humor och befriande fräckt språk bjuder Gill Sims på ett charmigt persongalleri och en rejält underhållande inblick i livet som hemmamamma.

GILL SIMS har en otroligt populär föräldrablogg och Facebooksida vid namn Peter and Jane . En trött mammas dagbok är hennes debut som skönlitterär författare.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En trött mammas dagbok :
2019-12-09 20:54
stundvis bra och stundvis lite seg
Betyg 3
2020-01-06 03:09
Jag hade verkligen extremt låga förväntningar när jag började lyssna på den här boken. Ty det har skrivits mängder av böcker i den här genren: feelgood/chicklit och oftast är de så lika varandra och tråkiga att de tråkar ut mig väldigt. Men den här älskade jag från första stund. Älskar den dysfunktionella familjen, älskar mamma Ellen och de andra galna karaktärerna som dyker upp längre fram i berättelsen. Språket är fenomenalt och mycket mer fräckt än vad språket brukar vara i den här typen av böcker. Och som jag har skrattat. Ja, det här var verkligen en mycket positiv överraskning. En riktig bladvändare och humoristisk pärla som jag riktigt varmt kan rekommendera och jag hoppas verkligen att förlaget låter översätta de andra böcker som Gill Sims har skrivit till svenska.
Och dessutom tyckte jag det lät som om uppläsaren, Anja Lundqvist hade det riktigt roligt medan hon läste in den här härliga boken.
Årets absolut första toppoäng i betyg från mig!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En trött mammas dagbok
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Bytet
 D. Hoh
Tiden är natt
 L. Petrusjevskaja
Swede
 P. Wolff
Penetrering
 U. Drougge
Familjehemligheter
 S. O´Flanagan
Veka livet
 A. Wahlgren Feldt