bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Det finns inga lyckopi..
 B. Malmsten
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNora eller Brinn Oslo brinn

 
Författare: Johanna Frid
Genre: Roman
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789172475342
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hur svartsjuk får man bli? Hur ofta kan man titta på en främmande människas Instagram? Hur mycket mensvärk måste man ha? Är Norge paradisets mittpunkt? Johanna är ihop med Emil. Emil har en exflickvän som heter Nora. Nora är allt ­Johanna inte är: vacker, norsk, offentligt älskad i ­sociala medier. När Johanna av en slump får reda på att Emil och Nora ska ses inleder hon en grundlig efterforskning om Nora på Instagram – en undersökning som inte tycks kunna få ett slut. Samtidigt förtärs Johannas kropp inifrån; inte bara av svartsjukan, utan också av en genomborrande, ändlös smärta i livmodern. I sin autofiktiva och svart humoristiska ­roman Nora eller Brinn Oslo brinn under­söker Johanna Frid med skarp blick två av vår tids stora kvinno­sjukdomar – Instagram och ­endometrios.


Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nora eller Brinn Oslo brinn :


Arne 2020-03-02 19:35
Johanna är ihop med sin danska pojkvän Emil. Språkförbistringen är inget större problem, däremot att Emil har en exflickvän, norska Nora, som är allt som inte Johanna är. Ung, vacker, perfekt, "underbar och älskad av alla" som det heter i en viss boktitel. Johanna är galet svartsjuk och det hjälper inte att Emil gång på gång försäkrar henne sin kärlek och betonar att Nora är ett avslutat kapitel. Johanna plågar sig själv genom att följa Nora på Instagram och frågar ideligen Emil om han verkligen inte vill ha henne tillbaka. Samtidigt lider Johanna av svår mensvärk men frågar ändå sig själv vilket som är värst, Norasmärtan eller endometriossmärtan.

I denna autofiktiva och svart humoristiska roman undersöker Johanna Frid med skarp blick två av vår tids stora kvinnosjukdomar - Instagram och endometrios. Någon slutsats kommer hon dock inte fram till och jag ser boken mest som tragisk, hur en omotiverad svartsjuka riskerar att förgifta en annars bra relation. Emil måste vara världens mest tåliga pojkvän, Johanna förstår inte vilken tur hon haft. Men kanske har kvinnor en större förståelse för Johannas dysfunktionella fixering vid pojkvännens ex, för mig känns den mest obegriplig.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nora eller Brinn Oslo brinn


  Köp boken som film på cdon: