bokrecensioner boktips

Prime Time

Författare: Liza Marklund
Genre: Deckare
Ämnesord: Sprängaren
ISBN: 9164201627


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tretton personer tillbringar årets kortaste natt på ett ensligt slott. På midsommaraftons morgon ligger Michelle Carlsson, Sveriges största tv-stjärna, ihjälskjuten i ett kontrollrum.
Mordet förändrar hela tillvaron för Annika Bengtzon. Hennes bästa vän är en av de misstänkta. Sambon Thomas rasar för att hon sviker familjen. Anders Schyman, Annikas chef, drar in henne i en offentlig maktkamp.
Alldeles i närheten går mördaren lös, och allt utspelas på bästa sändningstid.

Prime Time är en thriller om framgångens pris, om vad människor gör för att bli berömda. Den är en fristående roman som utspelar sig tidsmässigt mellan Paradiset och Sprängaren.

Utdrag ur boken:
Annika drog fram ett papper under knät, ögnade det snabbt. En manlig, medelålders programledare i en av konkurrentkanalerna hoppade på Michelle Carlsson och påstod att hon var en flopp, en fejk. En miljon svenskar kunde ställa lika bra frågor som Michelle Carlsson i tv, sa han, men bara en kunde ställa frågorna som han.
- Vilken megafjolla, sa Annika och betraktade bilden på den egenkärt solbrände mannen.

Medelbetyg: 2,75 (24 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Prime Time :
2003-11-27 12:46
Ruskigt spännande. Jag älskar böckerna om Annika Bengtzon och tycker det är underbart med en hjältinna som inte passar in schablonen och som man lätt kan identifiera sig med. Man märker tydligt Liza Marklunds engagemang i olika frågor lysa igenom texten, och det gör böckerna intressanta. Jag kan inte säga att den här boken är bättre eller sämre än nån av de andra, de håller alla samma klass. Språket är enkelt vilket gör att man läser ut boken snabbt, men i det här fallet är det bara en fördel. Dessutom får hon in en liten känga till Björn Ranelid, apropå hans uttalande om hennes respektive hans litterära begåvningar.
Betyg 4
2004-02-25 19:38
Nja... den här boken var inte någon av de sämre av Marklund, men efter Sprängaren tycker jag inte hon har hållit samma klass. Dessutom kan jag inte låta bli att reta mig på att böckerna kommit ut i en vansinnig ordning rent kronologiskt.
Boken är spännande, men tillräckligt bra för att förtjäna betyg 4...? Nää...
Betyg 3
2004-03-28 10:23
Jag tycker detta är en övervärderad bok! Den klart sämsta av Marklund.
Betyg 1
2004-09-14 06:36
den lyckades aldrig fängsla mig, och så tycker jag att lizas språk känns jobbigt att läsa. (kan inte riktigt sätta fingret på varför).
Betyg 1
2005-03-22 09:31
Tycker att det var ett fall framåt från Paradiset, dock ett litet fall.
Betyg 2
2006-02-05 18:36
Liza Marklund försöker imponera med sina kontakter i mediavärlden genom att rabbla upp detaljer från en TV-inspelning.Tyvärr märks det tydligt att det inte handlar om förstahandskunskaper.
Berättelsens kärna kretsar dels kring ett mord i mediamiljö där en konstruerat komplex TV-personlighet blir skjuten när hon befinner sig på en inspelning av något slags hippare soffprogram i slottsmiljö,dels kring Annikas privatliv och rädsla för att sambon ska lämna henne.
Annikas bästa väninna Anne Snapphane råkar förstås vara delaktig i inspelningarna,otippat.

Annika Bengtzon är fortfarande ingen trovärdig karaktär,hon är genomgod,driven av patos(förmodligen Marlunds egna),en utmärkt mamma med små obetydliga brister naturligtvis relaterade till Annikas dåliga samvete inför sina arbetstider,en passionerad karriärkvinna/väninna som kan ringa sin bästis mitt i natten om så vore och mitt i allt detta har hon belastats med en serie "problem" som förmodligen är avsedda att göra henne mänskligare och mindre störande för den som eventuellt irriteras av hennes Stockholmsglansiga yta.

Beskrivningen av hennes tafatte,velige sambo(som ömsom älskar Annika och sitt nya,fria liv någorlunda utom räckhåll för mammas klor på gräddhyllan i Stockholms skärgård,ömsom har erotiska fantasier om sin exfru och förbannar den natt han föll till föga för sina lustar och gjorde Annika gravid) är schablonartad och ganska kränkande för män.Finns det verkligen småbarnspappor som är så handfallna idag?
Och hur kan en light-feminist som Annika isåfall lägga sig så totalt platt för honom och hans undfallenhet gentemot sin mor(en dam med överklasskomplex som inte tycker att Annika är god nok,utan föredrar Thomas före detta hustru Eleonor som faktiskt dyker upp i sidohandlingen även här)?Märkligt nog är den här intoleranta modern totalt tillfreds med att Thomas bror lever i ett homosexuellt förhållande.
Hon till och med uthärdar de sneda blickar som omgivningen skänker henne på grund av detta,men hon kan inte smälta det faktum att Annika har en karriär och har mage att låta hennes lille son ENSAM resa ut i skärgården med två små barn med all den stress det innebär...det är överdrivet,karikatyrmässigt och lite skrattretande.
Resten av personskildringarna följer ungefär samma mall.

Som deckare betraktad är Prime Time inget märkvärdig,snarare blir det pajigt och löjligt.Nazisten är på ytan ond,men i grund och botten en trasig och ensam människa i behov av förståelse.Överklasstjejen heter "von" och är outhärdligt dryg och snorkig.Den brittiske popstjärnan är arrogant.Teknikern är en ensamvarg som naturligtvis var lite tänd på den döda programledaren i hemlighetLite kinky sex har Marklund också lyckats tryffera mordet med,vilket bara blir fjantigt.
Om Marklund kunde sluta vältra sig i Bengtzons privatliv(som är tämligen ointressant)kunde betyget möjligen blivit lite högre.
Betyg 2
2007-07-08 12:51
Prime time, skriven av Liza Marklund, utspelar sig tidsmässigt mellan Paradiset och Sprängaren. Huvudpersonen är, precis som i de andra böckerna i den fristående serien, journalisten Annika Bengtzon.

Tretton personer tillbringar midsommaraftonens natt på ett slott på den sörmländska landsbygden. Gemensamt för dem alla är att de arbetar med den stora och påkostade TV-produktionen ”Sommarslottet”. På midsommardagens morgon hittas produktionens programledare, Michelle Carlsson, mördad i kontrollrummet. Hon har blivit ihjälskjuten och det mesta tyder på att någon av de övriga tolv på slottet är skyldig.

Annika Bengtzon har varit mammaledig från Kvällspressen, hon och Thomas har nu två barn, och har precis kommit tillbaka till arbetet när Michelle Carlsson hittas skjuten på det sörmländska slottet. Det blir Annika som får bevaka händelsen, vilket visar sig bli svårare än hon kunnat ana. En av de tolv misstänkta är Annikas bästa väninna, Anne Snapphane. Bland övriga misstänkta finns bl.a. en popstjärna, Michelles älskare, hennes producent, hennes manager och en nynazist. Annika börjar fråga alla som var med under mordnatten vad de vet och sett. Ganska snart visar det sig att Michelle Carlsson inte alls var den omtyckta och klanderfria person som hon gett sken av utåt.

Jag har lite svårt att ta till mig Liza Marklunds Prime time och tycka om den. Jag tycker att intrigen är en aning seg och intetsägande på sina håll. Det finns såklart flera ljusglimtar boken igenom, men som helhet kan jag konstatera att Prime time inte är bland de bättre böckerna i serien om Annika Bengtzon. Prime time är inte någon kriminalroman som jag lagt på minnet och betyget blir därefter.
Betyg 2
2008-01-21 19:46
En av Lizas sämre böcker. Den dög, men ingen jag beundrar särskilt mycket.
Betyg 2
2008-02-01 19:24
En riktigt trist bok och handlingen är inte det minsta spännande. Dessutom tar Annikas privata problem alldeles för stor plats. Allt är ett helvete i boken, och den känns inte speciellt realistisk. Undra vad författaren har för erfarenheter av verkligheten och att leva ihop med andra människor. Allt är faktiskt inte så eländigt i ett förhållande, och vilket hemskt omslag det är på boken.
Betyg 1
2008-02-27 20:41
En av de svagare böckerna i serien även om den är läsvärd. förutsatt att man gillar marklunds berättarstil och hennes intriguppbyggnad.
Betyg 2
2008-05-05 17:24
Sämsta av Marklund...
Betyg 2
2008-06-14 17:30
Jag tycker, till skillnad från det flesta, att Prime Time är en av Liza Marklunds bättre!
Betyg 4
2009-01-11 14:39
Prime time tycker jag är den bästa hittills i serien om Annika Bengtzon. Hennes liv tar fortfarande för stor plats, men jag gillar det "jävlar anamma" som hon har och att hon tar för sig. Dessutom är det ett stort plus att hon inte råkar illa ut i den här boken utan att saken löser sig iallafall.
Betyg 4
2009-04-09 15:46
Lite kufiskt skulle jag vilja säga att det här är en av de bättre av de sämre av Marklunds böcker. Detta är en marklundvariant av "det sluta rummet"-deckare. Fortfarande har hon inte hittat den stilsäkerhet som först blommar ut flera år senare med Nobels testamente och som sedan dess cementerats. Numera är Marklund en fullfjädrad författare.
Betyg 3
2010-12-18 16:22
13 personer tillbringar årets kortaste natt på ett ensligt slott.
michelle karlsson sveriges största tv stjärna blir ihjäl skjuten
i ett kontrollrum.
Betyg 5
2011-03-09 21:48
nej inte alls lika bra som Marklunds tidigare! Den var inte dålig, men inte såååå bra...
den kändes lite otrovärdig sen i slutet också när hon är med i tv, och hennes man är en skitstövel och då är det inge kul att läsa de kapitlena.
Betyg 3
2011-05-28 13:45
Efter Studio sex blev jag grymt besviken på Prime Time... En 1a.
Betyg 1
2015-02-05 16:27
Avundsjuka och vrede leder till ett mord. Naturligtvis blir detta ett uppdrag att bevaka för Annika Bengtzon som upptäcker att hennes väninna Ann är en av de misstänkta.
På tidningen gnisslar det men med Annikas hjälp så kommer där bli en stor förändring.

En lättläst deckare. Helt okay som avkoppling.

Betyg 3
2021-06-06 23:41
Inte som förväntat!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Prime Time