bokrecensioner boktips

Livet väntar

Författare: Adele Parks
Genre: Roman
ISBN: 9151841150


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Jag åker inte tillbaka till kontoret utan kör istället till Hyde Park. Jag parkerar bilen och tar en promenad. Går och går. Stannar bara för att spy, utan att något kommer upp. En och annan mamma rusar förbi med sin unge i en sittvagn. Jag antar att sittvagnar, som förr i tiden gick mig spårlöst förbi, snart kommer att vara betydelsefulla för mig. Sittvagnar och barnstolar och spädbarnsbad och blöjor och det är omöjligt. Och främmande. Det är fel."

Det var kärlek vid första ögonkastet för Georgina när hon träffade Hugh Carter. Hon var arton och han tycktes vara drömprinsen - lång, blond, klassiskt skön med breda axlar och en fast rumpa. Tyvärr var Hugh redan tillsammans med Becca, som han sedan gifte sig och fick två barn med. Men vaddå, livet är ingen romantisk saga.

I fjorton år har Georgina väntat på Hugh; hon har gjort allt, inklusive plastikkirurgi, för att förvandla sig till den kvinna hon tror att Hugh vill ha. Så äntligen blir det de två. Livet är en fest; de har båda välbetalda jobb i reklambranschen (även om Georgina ser till att hålla sina yrkesmässiga framgångar tillbaka, för att inte överglänsa Hugh), kvällarna tillbringar de på Londons barer och restauranger. Ända tills Georgina upptäcker att hon är gravid. Helt omtumlad över beskedet känner hon hur hela livet kommer i gungning. Hur ska det gå med hennes arbete? Vill Hugh ha ett barn till? Vill han ha henne, nu när hennes kropp sväller över alla bräddar? Och framför allt: hur ska det gå med hennes egen dröm om den stora kärleken?

Adele Parks är ett nytt författarnamn i en framgångsrik genre. Förra året kom Game Over på svenska. När hennes första bok, Playing Away, kom ut toppade den engelska listan över bäst säljande debutanter 2000.

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Livet väntar :
2004-10-11 16:56
boken handlar om georgina och hennes graviditet. hon är äntligen tillsammans med mannen hon älskar och har en kropp som de flesta drömmer om, och så tror hon att allt förstörs när hon inser att hon är gravid. men mannen (hugh) lämnar henne inte även om han klagar en hel del på den nya georgina.
det är ganska jobbigt att hela tiden läsa om hur smal george var innan. storlek 36, platt mage, tränade massor, människor vände sig om efter henne på stan etc. blir otroligt irriterande efter ett visst antal sidor, och jag gillar inte att läsa om personer som är så ytliga.
jag ska dock påpeka at adele har ett bra språk, men historien känns ganska seg och alldeles för lång. och hela tiden får man läsa om hur mycket georgina gått upp i vikt.
Betyg 3
2013-12-28 11:55
Georgina har levt det perfekta glamourösa livet i Londons reklambransch. Men när hon blir gravid, och i takt med att kroppen börjar förändras, inser hon sakta att hon lever med en riktig skitstövel till karl, och att livet är större än nästa fest med champagne i glasen. Som vanligt har jag svårt att fullt ut relatera till den här sortens historia, eftersom den är ljusår från min egen tillvaro, men den bjöd på några timmars förströelse ändå.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Livet väntar
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes