bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Dansa vid vulkanens rand
 G. Delacourt
Bert och friheten
 S. Olsson
Bara ha roligt
 M. Maunsbach
Ingen jämfört dig
 J. Brun
Kockskola för ensamma..
 M. Conlon-McKenna
Förlåtelsen
 H. vibeke holst
Där månen ligger ner
 I. Hermann
Gå om intet
 S. Gustafsson
Hudlös
 S. Gustafsson
Om du vill ja oxå
 M. Lundgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSnö ska falla över snö som fallit

 
Författare: Levi Henriksson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789189680821
 

KÖP BOKEN ONLINE


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Snö ska falla över snö som fallit kommer Dan Kaspersen tillbaka till Skogli efter två år i fängelse. Hans bror Jacob har tagit sitt liv, och Dan hinner precis hem till begravningen. När ortens starke man blir misshandlad, faller misstankarna på Dan. Han har knappt installerat sig på hemgården, förrän länsman är på plats. Med en fängelsedom för knarksmuggling och ansedd som ett rötägg, får Dan vänja sig vid att vara bevakad och misstrodd.

I en gammal Amazon slirar sedan Dan omkring på vintervägar i sin hemtrakt. Han minns uppväxten med de djupt troende föräldrarna och brodern. Kanske kunde han ha hindrat Jacobs självmord, om han inte alltid flytt sin väg. Han kämpar med känslor av skuld och kontakter med andra, och han längtar efter stadga i livet.

Ärligt talat så finns här vissa stycken med en lite grabbig ton, som jag är inte är helt bekväm med. Ändå tycker jag mycket om den här romanen, den är gripande och välskriven. Här finns riktigt fina skildringar från Dans uppväxt, särskilt av hans pappa väckelsepredikanten. Jesus och Gud till trots, kom bröderna sin far närmast genom veden:

Väckelsepredikanten som nere på Eben Ezer likt Moses kunde dela Röda Havet med en handrörelse, och framkalla torrsomrar och gräshoppssvärmar bara genom att dra pekfingret under en bibelvers, lät himlen vila i den stillsamma perioden mellan brödbrytandet på påsken och mötesstarten vid pingst. Fadern svettade ur sig av arbete, inte av ord, tröttade ut sig av motorsågen, inte av det mörker alla människor bär på. Och på kvällen, de första dagarna efter att fadern började dra runt husqvarnan i skogen och glatt ropa ett se upp för varje träd som föll, var modern tvungen att smörja in de otränade pingstvänsmusklerna med tigerbalsam.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Snö ska falla över snö som fallit :


verran 2017-10-12 19:57
Blev lite nyfiken på den då den fått norska bokhandlarpriset för bästa roman.

Stundvis bra men seg alldeles för långa perioder. Handlar om Dan som kommit ut ur fängelset och hur svårt det kan vara att komma tillbaka.

Betyget är en stark 2a
Betyg 2

Skriv egen bokrecension till Snö ska falla över snö som fallitKÖP BOKEN ONLINE

  Köp boken som film på cdon: