bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jag utan dig
 K. Rimmer
Hjärnbruk
 N. Simonson
Hilma - En roman om gå..
 A. Laestadius Larsson
Old Mother West Wind
 T. Burgess
Trolldryck
 D. Edqvist
Syskonen
 M. Florin
Mårbackablomster
 S. Lagerlöf
Hippiespåret
 F. Sandberg
Straffeftergift
 P. Modiano
Bret Easton Ellis och..
 L. Wolff

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖmhetsteorin

 
Originaltitel: Kinship Theory
Författare: Hester Kaplan
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789137117683
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Man kastar bara om naturens ordning en aning", förklarar Dale för Maggie när hon ber sin mor om det omöjliga: att föda det barn hon inte själv kan få. "Vad är det egentligen för skillnad på mor och dotter, om man tänker efter?"
Maggie Crown är 47 år och frånskild. Hon är en självständig och passionerad kvinna som är van att bryta mot normer och gå sin egen väg. Men det är med största tveksamhet som hon låter sig övertalas att bli surrogatmor åt sin dotters barn. Dales ägg, befruktat av maken Nate, planteras i Maggies livmoder. Ingreppet är kliniskt, känslobefriat, men de processer det sätter igång blir raka motsatsen. När Maggie och Dale vänder uppochner på naturens ordning vänder de lika mycket uppochner på sina egna och sina närståendes liv.
Under graviditeten blir relationen mellan mor och dotter alltmer ansträngd. När barnet väl är fött blir det tydligt att Dales längtan efter barn var starkare än hennes förmåga att ta hand om ett, och samtidigt, när Nate avslöjar att han varit otrogen, knakar hennes äktenskap i fogarna. Maggie inleder ett förhållande med sin chef och vän sedan länge, Ben, varpå vänskapen med Doris, Maggies närmsta vän och Bens hustru, minst sagt blir lidande.
Den alltmer invecklade spiralen av kluvna lojaliteter och kompromisslös passion tvingar så småningom Maggie till drastiska åtgärder. Frågan är bara om hennes handlingar verkligen kan rädda dem alla, eller om de utgör det största svek en mor kan utsätta sin dotter för?
Ömhetsteorin är en omvälvande roman som utforskar den mångbottnade kärleken mellan mor och dotter och de starka band som håller en familj samman. Med en trovärdig, sammansatt personteckning och ett inbjudande sensuellt språk har Hester Kaplan skapat en berättelse som berör läsaren djupt.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ömhetsteorin :


BlommigaBarbro 2017-09-26 22:42
Grundidén till boken om en medelålders kvinna som med hjälp av donation ska bära och föda fram sin egen dotters barn är bra och engagerande. Dock tycker jag att författaren slänger in alldeles för mycket text och formuleringar som inte alls för själva berättelsen framåt. Den hade nog lätt kunnat kortas ner på en sisådär 75, 100 sidor. Men grundkonceptet är riktigt bra tycker jag!
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till ÖmhetsteorinKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: