bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Arv och miljö
 V. Hjorth
Vägens Krigare
 R. Dettwiler
Det som tillhör dig
 G. Greenwell
Every note played
 L. Genova
Gift med en kommunist
 P. Roth
Senton Hart
 A. Earls Davis
Flätan
 L. Colombani
I vargavintern land
 C. Ekbäck
Judas
 A. Oz
Amerikansk pastoral
 P. Roth

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen smala vägen mot norr

 
Originaltitel: The Narrow Road to the Deep North
Författare: Richard Flanagan
Genre: Roman
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789174614855
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Augusti 1943: I den förtvivlade situationen i ett japanskt krigsfångeläger vid Dödens järnväg i Burma hemsöks kirurgen Dorrigo Evans av sin kärleksaffär med sin farbrors unga fru två år tidigare. Medan Dorrigo kämpar för att rädda männen i sitt förband från svält, kolera och misshandel får han ett brev som kommer att förändra hela hans liv.
Richard Flanagans brutala och vackra roman är en berättelse om de många skepnader kärlek och död kan ta, om krig, sanning och förlust. Historien bygger på Flanagans fars upplevelser från andra världskriget då Japan ville göra det till synes omöjliga: bygga en järnväg genom djungeln från Bangkok till Burma. Av arbetskraften - allierade krigsfångar och andra slavarbetare - dog omkring 100 000 män medan järnvägen drogs.

RICHARD FLANAGAN, född 1961 och bosatt på Tasmanien, är en av Australiens främsta författare. Han har tidigare utkommit med fem romaner som belönats med flera litterära priser. Flanagan är utgiven i 26 länder.

"Den smala vägen mot norr är en mångbottnad roman, som beskriver det inferno som de australiska krigsfångarna fick genomleva när de med livet som insats piskades att röja och bygga järnvägen. Men den handlar lika mycket om drivkraften att överleva, om ära och heder och om villkor för kärlek och trohet."

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den smala vägen mot norr :


okidoki 2016-02-14 13:37
Flanagan är utan tvekan en skicklig stilist. Romanens uppbyggnad är enerverande för mig som vill vara inne i handlingen. Mycket korta kapitel som hänsynslöst hoppar fram och tillbaka i tid och rum. Skapar främlingskänsla. För den mer analyserande läsaren kanske romanen passar utmärkt. Men var den inte lite kvinnofientlig?
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den smala vägen mot norr


  Köp boken som film på cdon: